Πήγε στην Αρένα με την προσδοκία για πρώτη νίκη σε ντέρμπι με ομάδα της πρώτης εξάδας και έφαγε τα μούτρα του ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση ηττήθηκαν 1-2 και βλέπουν με κιάλια την κορυφή της βαθμολογίας. Το -14 από την πρωτοπόρο Πάφος FC ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες του ΑΠΟΕΛ να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή.
Πλέον, ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είναι η εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Το -8 από την τρίτη στη βαθμολογία ΑΕΚ και πολύ περισσότερο η εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο μαρτυρούν ότι το έργο των γαλαζοκιτρίνων για πλασάρισμα στις προνομιούχες θέσεις μόνο εύκολο δεν είναι.
Ο ΑΠΟΕΛ έμεινε χωρίς νίκη σε έκτο παιχνίδι με αντίπαλο ομάδα της εξάδας, εκ των οποίων τα πέντε με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο. Η ομάδα της Λευκωσίας ξέχασε πότε κέρδισε τελευταία φορά σε εκτός έδρας αγώνα. Πέρασαν τρεις μήνες από το «διπλό» επί της Ομόνοιας Αραδίππου με 5-2, στις 19 Οκτωβρίου. Από τότε, σε έξι αναμετρήσεις ηττήθηκε δύο φορές και αναδείχθηκε τέσσερις φορές ισόπαλος. Διεκδίκησε 18 βαθμούς και έχασε τους 14!
Για να εντοπίσουμε σερί έξι αγώνων άνευ επιτυχίας του ΑΠΟΕΛ σε εκτός έδρας παιχνίδια πάμε πέντε χρόνια πίσω. Από τις 10 Νοεμβρίου 2019 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020 οι γαλαζοκίτρινοι είχαν παρόμοια αρνητική επίδοση, με απολογισμό τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες.














