aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Απόλλων: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Το όνειρο του Απόλλωνα για την ευρωπαϊκή διάκριση έσβησε στη Σλοβακία, εκεί όπου ηττήθηκε από την Ντνίπρο, αλλά όλοι στις τάξεις του προσδοκούν ότι, πλέον, θα φουντώσει η φλόγα για τα κεκτημένα εντός Κύπρου. Οι πρωταθλητές έχουν ως πρώτο στόχο την παραμονή στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω πρωταθλήματος.

Γι’ αυτό και η σημερινή αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο έχει ξεχωριστή σημασία. Δεν είναι μόνο ένα μεγάλο ντέρμπι. Οι κυανόλευκοι έχουν να καλύψουν χαμένο έδαφος, ενώ πρέπει να απαντήσουν και σε αυτούς που τους «αμφισβητούν». Δεν είναι μυστικό ότι το κλίμα λόγω της ευρωπαϊκής αποτυχίας δεν είναι και το καλύτερο. Ο Νταβίδ Καταλά, αμέσως μετά τον αγώνα με τους Ουκρανούς έδωσε το σύνθημα της προσπάθειας για τη βελτίωση. Και το ανέφερε με κομψό τρόπο: «Εγώ και κάποιοι ποδοσφαιριστές πρέπει να ανεβούμε ενόψει της συνέχειας».

Είναι πασιφανές ότι ο Καταλανός τεχνικός βάζει πίεση στους παίκτες του για να μην επαναληφθούν εμφανίσεις, όπως αυτές την Πέμπτη στη Σλοβακία. Κι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι καθήκον του να παίρνει το καλύτερο από τους ποδοσφαιριστές του. Η ευρωπαϊκή διαδρομή ολοκληρώθηκε και δεν υπάρχουν, πλέον, περιθώρια οπισθοδρόμησης στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό και ζήτησε από όλους να είναι προσηλωμένοι και παθιασμένοι:

«Έχουμε ντέρμπι. Θέλουμε παίκτες οι οποίοι θα μπουν στο γήπεδο παθιασμένοι, να παίξουν για τη νίκη, να παίξουν για τον κόσμο, για τους οπαδούς. Όσοι παίκτες δεν μπορούν και δεν θέλουν να τα δίνουν όλα, να μη δίνουν το 100% για την ομάδα και για τους οπαδούς, τότε δεν τους θέλω». Ο Καταλά εκτόξευσε τη σημασία τού αγώνα στα ύψη, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος: «Πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε. Δεν είναι το τέλος του κόσμου αν δεν κερδίσουμε αλλά πρέπει να δούμε τον αγώνα ως τελικό».

Με αυτά τα δεδομένα, ο Απόλλων θα μπει σε μια «καυτή» μάχη με την πλάτη στον τοίχο. Στα θετικά συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι ο Βαλεντίν Ρομπέρζ επιστρέφει για να βάλει… τάξη στην άμυνα. Δηλώνει ετοιμοπόλεμος για το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει φανέλα βασικού σήμερα στο Τσίρειο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ