aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Για την υπέρβαση στη «φωλιά» της Άλκμααρ

Απόλλων: Για την υπέρβαση στη «φωλιά» της Άλκμααρ

Στα τελευταία 18 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, μετρά μόλις 1 ήττα και 2 ισοπαλίες. Οδηγεί την κούρσα του ολλανδικού πρωταθλήματος, προσφάτως επιβλήθηκε του Άγιαξ (2-1), την ίδια ώρα που στον 5ο όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ πάτησε γκάζι και φιγουράρει αλάνθαστη στην κορυφή! Η ΑΖ Άλκμααρ, αποψινή αντίπαλος του Απόλλωνα, εν ολίγοις, δεν αστειεύεται.

Αλήθεια, σε τι μπορεί να προσδοκούν οι πρωταθλητές μας μέσα στη «φωλιά» της φορμαρισμένης ομάδας του Βίνσεντ Γιάνσεν; Να φτάσουν, ασφαλώς, σε μία εμφάνιση που κάνει περήφανο τον κάθε Απολλωνίστα. Το σύνολο του Νταβίδ Καταλά, καλείται να περιορίσει τη δραστηριότητα των Ολλανδών στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης, να τους κρατήσει όσο γίνεται μακριά από την περιοχή του Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς και με την εκδήλωση γρήγορων επιθέσεων, να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που ενδεχομένως να προκύψουν.

Πρόκειται για τη δυσκολότερη, ομολογουμένως, αποστολή των κυανόλευκων στην τρέχουσα σεζόν. Γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζουν την πιο δυνατή ομάδα του ομίλου, ωστόσο δηλώνουν πως προετοιμάστηκαν με κάθε επιμέλεια και θα κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν αντιλέγει κανείς ότι τα βαθμολογικά δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί, δεν είναι ευνοϊκά για τον Απόλλωνα, ωστόσο στις διπλές αναμετρήσεις με την ολλανδική ομάδα (ακολουθεί το 90λεπτο στο ΓΣΠ) θα διεκδικήσουν κάθε πιθανότητα.

Η προετοιμασία του Απόλλωνα, ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στο «ΑΦΑΣ Στέντιουμ», χωρητικότητας 19.500 θέσεων, το οποίο κόστισε σχεδόν 40 εκατ. ευρώ και αποτελεί εδώ και 16 χρόνια το νέο «σπίτι» της Άλκμααρ. Τα κουκιά του Ισπανού κόουτς είναι μετρημένα, ιδιαίτερα όσον αφορά στο κέντρο της άμυνας. Βλέπετε, εκτός αποστολής έμειναν οι στόπερ Βαλεντίν Ρομπέρζ και Ματιέ Πεϊμπέρνς, απουσίες που ήλθαν να προστεθούν σε αυτές των Χαϊτάμ Αλεσάμι, Ερβίν Ογκεντά, Ανδρέα Φιλιώτη, Ίλιαν Ίλιεφ, Γιώργου Μαλεκκίδη, Χάρη Μαυρία, Δημήτρη Πινακά, Χοσέ Ρέθιο. Επομένως, ο Βουκασίν Γιοβάνοβιτς θα είναι στην καρδιά της οπισθοφυλακής και θα έχει ως παρτενέρ του τον Παναγιώτη Αρτυματά.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

3η αγωνιστική (σήμερα)

Άλκμααρ-Απόλλων 22:00

Ντνίπρο-Βαντούζ 19:45

4η αγωνιστική, 13/10

Απόλλων- Άλκμααρ 19:45

Βαντούζ-Ντνίπρο 22:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Άλκμααρ 2-0-0 5-1 6
2. Ντνίπρο 1-0-1 3-2 3
3. Απόλλων 0-1-1 1-3 1
4. Βαντούζ 0-1-1 1-4 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ