aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο Παναγιώτου κερδίζει συνεχώς πόντους

Ομόνοια: Ο Παναγιώτου κερδίζει συνεχώς πόντους

Αρκετοί Κύπριοι ποδοσφαιρόφιλοι ακούνε Ράουνο Σάπινεν και… τρέχουν. Η εμπειρία είναι τραυματική, αφού ο Εσθονός διεθνής σκόραρε ασταμάτητα εις βάρος κυπριακών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην τρέχουσα περίοδο, με τα χρώματα της Φλόρα Ταλίν, σκόραρε δύο φορές εις βάρος της Ομόνοιας και τρεις φορές εις βάρος της Ανόρθωσης! Φυσιολογικά λοιπόν, η επιτήρησή του στην προχθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση της εθνικής μας αποτελούσε το «κλειδί» για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ανατέθηκε κατά κύριο λόγο στον Νικόλα Παναγιώτου. Ο διεθνής αμυντικός της Ομόνοιας τα πήγε πολύ καλά στο μαρκάρισμά του, όπως επίσης και στα υπόλοιπα καθήκοντα του στην «Λε Κοκ Αρένα».

Άλλη μια ουσιαστική εμφάνιση από τον 21χρονο, ο οποίος κερδίζει συνεχώς πόντους. Και στην Ομόνοια και στην εθνική ομάδα. Έχοντας τη σφραγίδα του… πολυθεσίτη μπορεί να προσφέρει, ως στόπερ, ως αριστερός μπακ και ως ανασταλτικός μέσος, γεγονός που εκμεταλλεύθηκαν ο Χένινγκ Μπεργκ και ο Νίκος Κωστένογλου, ενώ αποτελεί χρήσιμο γρανάζι και για τον Νιλ Λένον. Στο Ταλίν, μόνο μία φορά «έχασε» τον Σάπινεν όταν έσπευσε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στην άμυνά μας, ο Εσθονός φορ σκόραρε, αλλά ευτυχώς το VAR τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ. Στις υπόλοιπες μονομαχίες, ο Νικόλας Παναγιώτου ήταν «κερδισμένος» και πιστεύεται ότι και την Τρίτη θα έχει τον ίδιο ρόλο με στόχο η εθνική μας να μην υποβιβαστεί στην Δ’ κατηγορία του Πρωταθλήματος Εθνών.

Η εξέλιξη του Παναγιώτου, που σε δύο μήνες θα κλείσει τα 22 του χρόνια, γίνεται με αριθμητική πρόοδο. Αργά αλλά σταθερά. Δεν έχει πάρει σπίτι του φανέλα βασικού στους πράσινους, αλλά κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία, προσπαθεί να την αρπάξει από τα μαλλιά. Φέτος παίζει πολύ περισσότερο κι όλα δείχνουν ότι η πορεία του θα είναι ανοδική. «Έγραψε» ήδη 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (εννέα ως βασικός, πέντε ως αλλαγή και σύνολο 880 λεπτά), δύο καθαρά ενενηντάλεπτα στο Κύπελλο Coca-Cola, και εννέα ευρωπαϊκές συμμετοχές, εκ των οποίων οι οκτώ ως βασικός με επτά ενενηντάλεπτα! Αν προσθέσουμε και επτά συμμετοχές στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των Ανδρών και των Ελπίδων, η σούμα μας κάνει μια «γεμάτη» σεζόν στην οποία οι εμπειρίες αυξήθηκαν σημαντικά. Ο Νικόλας δεν είναι, πλέον, «πιτσιρικάς», έχει τα εφόδια να προσφέρει περισσότερα στην Ομόνοια για να υλοποιήσει τους στόχους της. Κι όχι μόνο στην τρέχουσα περίοδο, αλλά μέχρι το καλοκαίρι 2025, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τους πράσινους. Ας μην ξεχνάμε ότι είχε αξιολογηθεί και η επέκταση του επισπεύτηκε και «κλείδωσε» η παραμονή του στο «Ηλίας Πούλλος» και για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ