aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Απλώνουν το χέρι μέχρι εκεί που φτάνει

ΑΠΟΕΛ: Απλώνουν το χέρι μέχρι εκεί που φτάνει

Σε μετεγγραφική περίοδο, ακόμα και στη χειμερινή, ουδείς μπορεί να… βάλει το χέρι στη φωτιά και να προβλέψει πόσες προσθήκες θα κάνουν οι πλείστες ομάδες. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στον ΑΠΟΕΛ, ομάδα που μας συνήθισε να κινείται δραστήρια στο μετεγγραφικό παζάρι και πολλές φορές να εκπλήσσει με τις επιλογές.

Στο παρόν στάδιο, όσες φορές και αν ρωτήθηκαν οι παράγοντες του ΑΠΟΕΛ επί του συγκεκριμένου, η απάντηση είναι μία: «Θα αποκτήσουμε έναν κεντρικό αμυντικό και βλέπουμε». Κάπου εκεί βάζουν τελεία, κρατώντας τα χαρτιά τους κλειστά. Και έχουν, ασφαλώς, τους λόγους τους.

Η αλήθεια είναι πως η πρόσφατη παραδοχή του Πρόδρομου Πετρίδη σε εκδήλωση για τους χορηγούς, ότι «περνάμε δύσκολες οικονομικές στιγμές, όμως σας διαβεβαιώνω ότι θα τα βγάλουμε πέρα», αυτομάτως δεικνύει πως δεν σηκώνει «χουβαρνταλίκια» το ταμείο.

Στον ΑΠΟΕΛ λένε ότι δεν πρόκειται να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα ή να μπουν σε εξωπραγματικές διαπραγματεύσεις με οποιοδήποτε σύλλογο για να αποκτήσουν τα δικαιώματα κάποιου παίκτη. Ακόμα και εάν αυτός ονομάζεται Κάρολ Μετς, ο οποίος κρίθηκε πως ταίριαζε γάντι στο κέντρο της άμυνας. Από τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ομάδα που διατηρεί τα δικαιώματά του, επιμένει και δεν δίνει τη συγκατάθεση για να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή, την ίδια ώρα που δημοσιεύματα φέρουν τη Ζυρίχη να μην μένει αδιάφορη, η επιλογή του Εσθονού αριστεροπόδαρου στόπερ πέρασε στο περιθώριο.

Να μην ξεχνάμε, επίσης, κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Οι θέσεις των λεγεωνάριων παικτών είναι κατειλημμένες, με εξαίρεση μία. Αυτή που αφορά τον άτυχο Ράφαελ Σάντος. Επομένως, σε περίπτωση δεύτερης προσθήκης, κάποιος παίκτης από υφιστάμενο ρόστερ θα πρέπει να αποχωρήσει, λαμβάνοντας την ανάλογη αποζημίωση. Άρα, επιπρόσθετα οικονομικά βάρη.

Την ίδια ώρα, οι πρωτευουσιάνοι διαπιστώνουν τη σταδιακή βελτίωση του συνόλου σε όλους τους αγωνιστικούς τομείς, κάτι που γεννά την αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που για διάφορους λόγους δεν απέδιδαν τα προσδοκώμενα και τώρα, παρουσιάζονται αναγεννημένοι. Όπως είναι για παράδειγμα ο Ντιεμερσί Εντονγκαλά και Βούγιαντιν Σάβιτς. Να μην ξεχνάμε, ότι στον ΑΠΟΕΛ δεν πήραν ακόμα τίποτα από την πιο αστραφτερή μετεγγραφή του περασμένου καλοκαιριού. Ο Άντον Μάγκλιτσα, παρουσιάζεται πλέον πιο αεράτος και εάν βρει τον ρυθμό του, τότε θα δώσει σημαντικές λύσεις στο σκοράρισμα.

Στην ομάδα, λοιπόν, προσμετρούν όλους τους παράγοντες που προαναφέραμε. Με αυτό, ασφαλώς, δεν σημαίνει πως εάν προκύψει άμεση επιπλέον ανάγκη, δεν θα δράσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ