aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι δύο όψεις του νομίσματος

ΑΠΟΕΛ: Οι δύο όψεις του νομίσματος

Προφανώς και δεν πανηγυρίζουν στον ΑΠΟΕΛ επειδή πίστωσαν στο ταμείο έναν βαθμό σε ντέρμπι. Η νίκη είναι που μετρά και έχει σημασία, διαφορετικά ξεχνιέται γρήγορα, δεν σου μένει και πολύ στο μυαλό, ιδιαίτερα αν η εμφάνιση ήταν κρύα «σούπα».

Υπό τις περιστάσεις, όμως, είναι σημαντικός ο βαθμός που ο ΑΠΟΕΛ πήρε απέναντι στην ΑΕΚ, για ένα σωρό λόγους:

1) Πήγε «λαβωμένος» στην πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος. Χωρίς τους Εντονγκαλά, Νταουσβίλι, Ντανίλο, Μάγκλιτσα, Ντε Βινσέντι, Σάντος και στο ημίχρονο έχασε τον Λουντεμό.
2) Αν θυμηθούμε τι έγινε στα τέσσερα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΚ και τις ισάριθμες ήττες, είναι βήμα προόδου αυτό το 0-0.
3) Ο ΑΠΟΕΛ προερχόταν από σπουδαία εντός έδρας νίκη/εμφάνιση επί της ΑΕΛ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
4) Η ισοπαλία τον φέρνει στους 14 βαθμούς, άρα σε σχετική επαφή με τις δύο πιο πάνω θέσεις, την ίδια ώρα που το πρόγραμμα λέει τέσσερα διαδοχικά ματς εντός έδρας παιχνίδια (Ομόνοια, Πάφος FC, Ολυμπιακός, Απόλλων).
5) Σε ένα ματς όπου ο αντίπαλος είχε 10 τελικές προσπάθειες και εσύ μόλις 4, το τελικό 0-0 μάλλον με ικανοποίηση σε στέλνει πίσω στο σπίτι.
6) Ζωντάνεψε και ζωήρεψε στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου μέρους ένεκα των διορθωτικών κινήσεων του Αυγουστή και μπλόκαρε τον αντίπαλο στο κομμάτι της δημιουργίας.

-Υπάρχουν και αρνητικά, τα οποία ο ΑΠΟΕΛ αποκομίζει από το ντέρμπι στο «ΑΕΚ Αρένα»:

1) Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν τραγική. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε πίσω από τη σέντρα, δεν έκανε κατοχή ούτε για ένα λεπτό σερί και δεν δημιούργησε καλή ευκαιρία.
2) Η ανάπτυξη ήταν αργή, ιδιαίτερα στα πρώτα 45 λεπτά. Η μπάλα «έφευγε» στα πλάγια και κάπου εκεί, χανόταν. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να περάσει «εφιάλτη».
3) Χρειάζεται ακόμα δουλειά το σύνολο για να κυριαρχήσει απέναντι σε πολύ καλά οργανωμένο και δυνατό αντίπαλο μέσα στην έδρα του. Η αλήθεια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ, παρά τη βελτίωση στο δεύτερο 45λεπτο, ήταν απλά υποφερτός.
4) Αν δούμε τη μεγάλη εικόνα του ματς, ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε σημείο αναφοράς στην αντίπαλη περιοχή, με τον Κβιλιτάια να βγαίνει πολλά μέτρα μακριά και να έχει στο μυαλό του περισσότερο πώς θα δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του παρά για τον εαυτό του.
5) Οι Νατέλ και Σόουζα ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν. Ο Βραζιλιάνοι προσπάθησαν φιλότιμα, ωστόσο καμία κίνηση δεν τους βγήκε. Πρόκειται για σημαντικούς ποδοσφαιριστές στον φετινό ΑΠΟΕΛ και όταν υστερούν σε απόδοση, το σύνολο επηρεάζεται.
6) Δεν μπήκαν και άλλοι παίκτες στην εξίσωση. Γιατί όσο δεν κρατάς μπάλα, ιδιαίτερα σε τέτοιες αναμετρήσεις, τόσο περισσότερο αγχώνεσαι και πιέζεσαι.

Διαβάστε επίσης: Χαμόγελα για δύο στον ΑΠΟΕΛ, αντίστροφη μέτρηση και για Μάγκλιτσα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ