aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΨάχνει βάλσαμο για την πληγή του

Ψάχνει βάλσαμο για την πληγή του

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Βάλσαμο για την πληγή που άφησε ο αποκλεισμός από την Γκρασχόπερς στο Γιουρόπα Λιγκ, θα είναι για τον Απόλλωνα ενδεχόμενη κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Οι κυανόλευκοι θέλουν να κατακτήσουν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν απέναντι στον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ, κάτι που παραλλήλως θα αποτελέσει και ψυχολογική ένεση ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Ο αποκλεισμός από την ελβετική ομάδα έφερε αρκετή μουρμούρα και προβληματισμό. Είναι ακόμα η αρχή της σεζόν, όμως και στη συνέχεια η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές θα έχουν πολλές ευκαιρίες να δώσουν απαντήσεις. Απόψε βρίσκεται ενώπιόν τους η πρώτη από αυτές.

Με το σημερινό παιχνίδι ανοίγει η αυλαία της νέα περιόδου στις εγχώριες διοργανώσεις και στόχος είναι να μπει με το δεξί ο Απόλλων. Θα είναι η 13η του παρουσία σε αγώνα Σούπερ Καπ, αλλά μόλις μία φορά κατάφερε να στεφθεί τροπαιούχος (νίκησε στην παράταση με 3-1 τον ΑΠΟΕΛ το 2006).

Ο Πέδρο Εμανουέλ θα στερηθεί των υπηρεσιών του Αγγελή, ο οποίος δεν θα προλάβει επίσης τα πρώτα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Παροπλισμένος παραμένει ο Μακρίδης, ενώ ο Μάγκλιτσα είναι στη διάθεση του προπονητή του. Αποτελεί πάντως ερωτηματικό ο τρόπος με τον οποίο θα παρατάξει ο Πορτογάλος τεχνικός την ομάδα του. Τα ενδεχόμενα είναι δύο: Είτε θα χρησιμοποιήσει δύο επιθετικούς (4-4-2) είτε θα μετατρέψει το πλάνο του σε 4-2-3-1, εξασφαλίζοντας πρώτα την καλή ανασταλτική λειτουργία που δεν είχε με την Γκρασχόπερς την περασμένη Πέμπτη στο ΓΣΠ.

Αν αρχίσει το ματς μόνο ο Γκιέ Γκιέ στην κορυφή, τότε ο Χάμπος Κυριάκου θα έχει παρτενρέρ στο κέντρο τον Σατσέτι και ο Ντα Σίλβα θα αγωνιστεί ως επιτελικός. Απόψε θα πραγματοποιήσει και την πρώτη του εμφάνιση ο Ρομπέρζ, ενώ αλλαγές ίσως σημειωθούν και στα άκρα της άμυνας. Αντί των Βασιλείου και Στυλιανού είναι πιθανό να αγωνιστούν οι Παραΐμπα και  Λόπες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ