aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Βρε καλώς τον «πιτσαδόρο»!

ΑΠΟΕΛ: Βρε καλώς τον «πιτσαδόρο»!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Τέλη Αυγούστου του 2017, ο ΑΠΟΕΛ είχε εξασφαλίσει άλλο ένα χοντρό πακέτο εκατομμυρίων ευρώ από την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Πρόδρομος Πετρίδης ήταν στα κέφια του. Οι επιθυμίες του Γιώργου Δώνη ήταν «συμβόλαιο» ανεξαρτήτως κόστους. Αρχικά ο αποκτήθηκε Ούγγρος Ρόλαντ Σάλαϊ (έναντι 1,2 εκατ. ευρώ), καπάκι ο Πραξιτέλης Βούρος και «κερασάκι», ένας Νορβηγός με πακιστανική καταγωγή, από τη Βαλερέγκα, ο Γκάγιας Ζαχίντ έναντι 500 χιλιάδων ευρώ!

Επειδή, όμως, στο νησί μας πολλοί Πακιστανοί βγάζουν το ψωμί τους ως ντελιβεράδες σε πιτσαρίες, έμεινε στη ιστορία, η ατάκα του Δώνη: «Ο κόσμος μπορεί να λέει, ότι είναι πιτσαδόρος, ότι είναι ντελιβεράς, αλλά ο  Γκάγιας, είναι ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες του ΑΠΟΕΛ»! Τελικά, ο Δώνης έχει… δίκιο και για τον ΑΠΟΕΛ του Ουζουνίδη, το 2020. Ο «πιτσαδόρος», που λέτε, ανέβασε στροφές, στο Καζακστάν απέναντι στην Καϊσάρ ήταν «σερβιτόρος» της πρόκρισης και χθες έβαλε τη σφραγίδα του στη νίκη των γαλαζοκίτρινων μέσα στο Παραλίμνι με 2-0. Με δύο γκολ του Ζαχίντ, η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία και το τρίποντο ήταν στις αποσκευές της επιστροφής για τη Λευκωσία.

Η Ένωση, ίσως να άξιζε κάτι παραπάνω από την «καθαρή» ήττα, προσπάθησε φιλότιμα, αλλά το ταμπλό λέει ότι είναι στον πυθμένα, ότι είναι η μοναδική ομάδα που δεν κέρδισε βαθμό σε τέσσερα ματς. Είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ, ήταν δύσκολα τα πράγματα για βαθμολογική συγκομιδή.

Το έργο των φιλοξενούμενων έγινε πολύ πιο εύκολο, όταν μόλις στο 2ο λεπτό, ο Ζαχίντ εκμεταλλεύτηκε την «αναμπουμπούλα» στην περιοχή και από κοντά έγραψε το 0-1. Έβαλε τη σφραγίδα για το τρίποντο στο 72’ μετά από ταχύτατη «κόντρα» του Αλ Τάαμαρι, ο οποίος σέρβιρε τον Νορβηγοπακιστανό που δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (2-0).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ