aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑΕΚ: Ο βαθμός επιρροής από την απόφαση θα φανεί στο γήπεδο

ΑΕΚ: Ο βαθμός επιρροής από την απόφαση θα φανεί στο γήπεδο

Δεν ήταν μόνο η εμφανής πλειοψηφία των οπαδών της ΑΕΚ που ενοχλήθηκαν και τάχθηκαν απέναντι στην απόφαση να μην υποβληθεί ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, λόγω των 12 ληγμένων δελτίων, παικτών των φιλοξενούμενων. Τον αντίκτυπό της η επιλογή αυτή, είχε και στο ποδοσφαιρικό τμήμα κι εκεί εντοπίζεται ο πρώτος προβληματισμός από αυτή την αποφυγή ρήξης με τον σύλλογο που στο παρελθόν είχε εκφραστεί με σχόλια που ανέδιδαν μίσος, ειρωνεία και απαξίωση κατά της Ένωσης.

Η ΑΕΚ πρέπει να προχωρήσει, με μια κατάσταση παγωμάρας και σχετικής απορίας να επικρατεί εντός των τειχών της. Είναι μια διαπιστωμένη και μη αμφισβητήσιμη αλήθεια ότι όλοι όσοι ζουν την καθημερινότητα της ομάδας, εντός των προπονητικού κέντρου των Σπάτων, επιθυμούσαν μια διαφορετική τροπή στην υπόθεση. Οι παίκτες, ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής, ήλπιζαν ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα αποφασίσει διαφορετικά. Εκείνος επέλεξε το δύσκολο δρόμο και τώρα όλοι πρέπει να προσαρμοστούν γύρω από αυτό.

Το να αισθάνεται κάποιος, εντός της ομάδας, άβολα, επειδή πήγε στο βρόντο μια υπεπροσπάθεια πολλών μηνών ώστε να καλυφθεί το αγωνιστικό, ψυχολογικό και βαθμολογικό χάντικαπ από τον ΠΑΟΚ στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, είναι το απολύτως φυσιολογικό και υγιές. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς, πόσο πολύ μόχθησαν και προσπάθησαν να αντιστρέψουν την εικόνα, για να χαθεί τελικά ο στόχος από έναν αντίπαλο που είχε 12 στους 20 παίκτες παρανόμως στην αποστολή του. Όχι σε ένα ματς, αλλά σε 4 συνεχόμενα! Είναι λογικό λοιπόν, να αισθάνονται μια τρόπον τινά απογοήτευση για το πως ο στόχος αυτός, ξοδεύτηκε από τη μη επιλογή του φυσιολογικού.

Αυτό που έχει τώρα σημασία, είναι να μη χάσουν το κίνητρό τους. Ο Μάσιμο Καρέρα απορούσε από το ίδιο βράδυ, δηλαδή αμέσως μετά το τέλος του ματς, γιατί η ΑΕΚ δεν προχωρά στα νόμιμα και προβλεπόμενα αυτής της υπόθεσης. Τώρα πρέπει να προχωρήσει, έχοντας καταρχάς βάλει ο ίδιος τις σκέψεις του σε μια σειρά, προκειμένου το ίδιο να μεταφέρει και στους ποδοσφαιριστές. Οι οποίοι επίσης ήταν προβληματισμένοι γι αυτό που συνέβη.

Το πόσο όλη αυτή η κατάσταση θα έχει επηρεάσει αρνητικά τον ψυχισμό, το κίνητρο και την επιθυμία των παικτών της ομάδας, θα το διαπιστώσουμε για πρώτη φορά, την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που είναι μαζί (σχεδόν) αδιάφορο και επικίνδυνο, ειδικά αν δεν υπάρξει ο επιθυμητός βαθμός συγκέντρωσης και προσήλωσης στο παιχνίδι. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα να αφήσει πίσω της αυτό που έχει δημιουργηθεί και να παραμείνει με όλο της το «είναι» δοσμένο σε αυτό που οι παίκτες και ο προπονητής έφτιαξαν ώστε να φτάσουν στο σημείο διεκδίκησης δύο στόχων.

Τα μηνύματα πάντως που ταξιδεύουν από τα Σπάτα, προς πάσα κατεύθυνση, δημιουργούν ανασφάλεια και προβληματισμό. Στο γήπεδο θα καταλάβουμε πολλά περισσότερα για το αν ο Καρέρα και οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να προσπεράσουν αυτή την αναποδιά που δεδομένα τους δημιούργησε εύλογες απορίες. Κανονικά, πρέπει να το αφήσουν πίσω τους, όμως και αυτοί είναι άνθρωποι με συναισθήματα, όχι ρομπότ. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ