aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛTο μεγάλο όπλο του ΑΠΟΕΛ για τη σούπερ ανατροπή!

Tο μεγάλο όπλο του ΑΠΟΕΛ για τη σούπερ ανατροπή!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα τα πράγματα χθες βράδυ στο στάδιο Λέρκενταλ; Ασφαλώς, καθώς ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος δεν βλεπόταν και η Ρόζενμποργκ του έκανε τον βίο αβίωτο. Ένα διάστημα όπου πέτυχε δύο γκολ και θα μπορούσε για περισσότερα εάν ο Μπόι Βάτερμαν δεν ήταν σε καλή μέρα.

Θα μπορούσαν, όμως, στη συνέχεια να ήταν καλύτεροι και εν τέλει οι γαλαζοκίτρινοι να απέφευγαν ακόμη και την ήττα; Βεβαίως, καθώς στο δεύτερο μέρος ο Τόμας Κρίστιανσεν με τις εξωτερικές (κυρίως) αλλαγές διόρθωσε σε μεγάλο βαθμό τις αρχικές του εμπνεύσεις και η ομάδα ρόλαρε! Ο ΑΠΟΕΛ μείωσε στο σκορ με τον Γιώργο Εφραίμ στο 67′ και στο φινάλε ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο έχασε μια ευκαιρία από αυτές που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να χαθούν…

Ο,τι και να έγινε στο πρώτο 90λεπτο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα αποτελέσει από σήμερα κιόλας σημείο εντατικής μελέτης που θα αποσκοπεί στην όσο γίνεται καλύτερη προετοιμασία. Γιατί οι Νορβηγοί απέδειξαν και χθες πως δεν αστειεύονται. Το σκορ του ματς στο Τρόντχαϊμ (2-1) αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού την ερχόμενη Τρίτη στο στάδιο της πρωτεύουσας, το οποίο θα πάρει ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα, ικανό να «καταπιεί» τους Βίκινγκς. Αυτό θα είναι και το μεγάλο όπλο για τη σούπερ ανατροπή!

Η αλήθεια είναι ότι το πλάνο του Κρίστιανσεν δεν δούλεψε, με το πρόβλημα να ξεκινά από το κέντρο και να προεκτείνεται στην αμυντική γραμμή. Οι Βινίσιους, Αρτυματάς κατά κύριο λόγο και ο Μοράις κατά δεύτερο δεν κατάφεραν να συγχρονιστούν μεταξύ τους, δίνοντας την απαιτούμενη πνοή σε ένα νευραλγικό χώρο.

Οι γαλαζοκίτρινοι δυσκολεύονταν αφάνταστα να ανταλλάξουν περισσότερες από δύο-τρεις πάσες, καταγράφηκαν πολλά αβίαστα λάθη, στοιχεία που τους εγκλώβισαν με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερο.

Οι πρωταθλητές μας όχι μόνο δεν αντέδρασαν στο γκολ που δέχθηκαν, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μάζεψαν και για δεύτερη φορά την μπάλα από το πλεκτό τους. Οι Μίντσγιο, Σκέλβικ από τα αριστερά ανέπτυξαν πολλές ενέργειες και από τις δικές τους εμπνεύσεις έγινε η (μεγάλη) ζημιά στο πρώτο μέρος.

Άρα, τι έπρεπε να κάνει ο ΑΠΟΕΛ στην επανάληψη; Να περιορίσει κυρίως τους προαναφερθέντες παίκτες και παραλλήλως ο Κρίστιανσεν να διορθώσει με εξωτερικές αλλαγές τις αρχικές του εμπνεύσεις. Και το ένα έγινε και το άλλο! Η είσοδος στο ματς του Ορλάντι στη θέση του Αρτυματά (ο Βινίσιους πήγε δίπλα από τον Μοράις) και ακολούθως του Εφραίμ αντί του Βάντερ (ο Γιαννιώτας μετακινήθηκε δεξιά) αυτομάτως έκαναν τους γαλαζοκίτρινους πιο γρήγορους και πιο οργανωμένους.

Μείωσαν στο σκορ και γενικώς, διατήρησαν ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο έως το φινάλε. Και στο 90′ έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν ο Εφραίμ γύρισε στον Ντε Καμάργκο, αλλά εξ επαφής ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ στην ανυπεράσπιστη εστία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ