aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΕπανέναρξη στο «Στέλιος Κυριακίδης»...

Επανέναρξη στο «Στέλιος Κυριακίδης»…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας θα ανοίξει στο «Στέλιος Κυριακίδης», με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Πάφος FC και Ολυμπιακό, που θα αρχίσει στις 15:00 και θα σημάνει την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ένα αμφίρροπο ζευγάρι που βρίσκεται σε θέσεις δεύτερης εξάδας, με παρόμοιους στόχους και απόσταση μίας νίκης, αφού οι γηπεδούχοι έχουν 13 και οι φιλοξενούμενοι 16 βαθμούς.

Ο στόχος της Πάφος FC είναι η επιστροφή στις νίκες και το σημερινό παιχνίδι είναι ευκαιρία να ανέβει βαθμολογικά και ψυχολογικά. Θα έχει πάλι απουσίες, όμως όσοι αγωνίστηκαν στα τελευταία ματς έδειξαν πως μπορούν να βελτιωθούν και να χαρίσουν νίκες. Ο Αραγιούρι θα απουσιάσει λόγω καρτών, ενώ εκτός πλάνου θα είναι και οι τραυματίες Σακό, Νέμετς, Πάντσεον και Φυλακτού.

Ο προπονητής των γαλάζιων Κάμερον Τόσακ προσανατολίζεται σε πλάνο με τρεις αμυντικούς, τον Αντωνίου, τον Λαφράνς και τον Πανός. Στηρίζουν πολλά στο Καμπράλ και στον Γκοντάρτ αλλά και στην καλή οργάνωση και δραστηριότητα της μεσαίας γραμμής.  Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ενδεκάδα της Παφιακής ομάδας θα απαρτίζεται από τους Ρούντκο, Φιλιώτη, Λαφράνς, Αντωνίου, Πανός, Σιρόκ, Μπεσάρα, Φόλμπρεχτ, Καμπράλ, Ράκελς και Γκοντάρτ.

Το παιχνίδι κρύβει παγίδες, καθώς ο Ολυμπιακός απέδειξε πως είναι ομάδα με αρετές, κυρίως στην επίθεση. Ο στόχος της Πάφος FC είναι να περιορίσει τη δραστηριότητα των αντίπαλων του και να οργανωθεί μεσοεπιθετικά για να καταφέρει να φτάσει στο γκολ. Οι δύο νέοι που μπήκαν στην ομάδα, ο Φόλμπρεχτ με τον Ράκελς, πρόσθεσαν επιπλέον δυναμική, ενώ και ο νέος προπονητής με τη μεθοδικότητά του πέρασε κάποια νέα στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού, κυρίως όταν η μπάλα είναι στη κατοχή των ποδοσφαιριστών του.

Αναφορικά με τους μαυροπράσινους, θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, κάτι που αγνοούν από τις 13 Δεκεμβρίου όταν είχε συντρίψει με 6-2 τη Δόξα. Έκτοτε, ηττήθηκαν από Νέα Σαλαμίνα (0-3), ΑΠΟΕΛ (2-4) και Απόλλωνα (0-2), ενώ πήραν και μία ισοπαλία στην έδρα της ΑΕΚ (0-0). Επίσης, έφεραν άγονο «Χ» με την Ανόρθωση για το κύπελλο.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου δεν θα έχει στη διάθεσή του δύο παροπλισμένους ποδοσφαιριστές, τους Παναγιώτη Ζαχαρίου και Ντιλάν Ντουβεντρού. Το πιθανό σχήμα με το οποίο θα παρατάξει στον Ολυμπιακό είναι το ακόλουθο: Βελλίδης (Μπάιζα), Ψάλτης, Νάνι (Σωτηρίου), Σαμπίνια, Κίκο, Κα, Ακόστα (Ενόχ), Βινίσιους, Αμντι, Αζουλάο (Αγιτέ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ