aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜεγάλο πρόβλημα (και) από την άσπρη βούλα

Μεγάλο πρόβλημα (και) από την άσπρη βούλα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το κακό για την ΑΕΛ με τα χαμένα πέναλτι έχει παραγίνει το τελευταίο διάστημα. Οι άστοχες εκτελέσεις από την άσπρη βούλα έχουν στοιχίσει πολύτιμους βαθμούς στους γαλαζοκίτρινους, ενώ επέφεραν και έναν αποκλεισμό από το κύπελλο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει απολέσει τέσσερα από τα επτά πέναλτι που δόθηκαν υπέρ της, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι παίκτες της λεμεσιανής ομάδας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα συγκέντρωσης, ίσως και ικανότητας, όταν θα στηθούν στα έντεκα βήματα.

Ο πρώτος που δεν κατάφερε να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα ήταν ο Αρουαμπαρένα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα όταν το σκορ ήταν στο 1-1, ενώ ο ίδιος παίκτης κόντρα στην Αλκή αστόχησε και πάλι. Ο Ζούνιορ έχασε το πέναλτι που στοίχησε στην ΑΕΛ στον θεσμό του κυπέλλου με αντίπαλο την Αγία Νάπα, ενώ προχθές ήταν η σειρά του Σίλβα να χάσει πέναλτι στο 78’ λεπτό του ματς με τη Δόξα, με το 0-0 να μέχρι το τέλος. Ένα αποτέλεσμα, που σε συνδυασμό με τη λευκή ισοπαλία κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ υποχώρησε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Διατηρεί μεν την καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος, αλλά μπροστά παρουσιάζει αδυναμίες, καθώς έχει τη χειρότερη επιθετική γραμμή (17 γκολ), από τις υπόλοιπες ομάδες που παλεύουν για πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα. Χρειάζεται πιο καθαρό μυαλό, βελτίωση και ενίσχυση μεσοεπιθετικά η ΑΕΛ. Ο Λεόνσο, ο οποίος είχε σκοράρει τα δύο τελευταία γκολ (στο 2-1 με τον Άρη) αποχώρησε από την ομάδα και οι γαλαζοκίτρινοι έχουν πλέον σαν μοναδικό κλασσικό φορ τον Αρουαμπαρένα.

Εάν λοιπόν η ομάδα της Λεμεσού θέλει να έχει προσδοκίες για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα πρέπει να βελτιωθεί στον επιθετικό τομέα. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν έχουν τον χρόνο να κοιτάξουν πίσω, παρά μόνο να ετοιμαστούν για το αυριανό επίσης δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο Λαφράνς θα επανέλθει και θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας, ενώ απ’ εκεί και πέρα ίσως ο Αβραάμ πάρει φανέλα βασικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ