aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΒλέπει, κρίνει, αποφασίζει

Βλέπει, κρίνει, αποφασίζει

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Άντον Μαγκλίτσα είχε κέφια και σημείωσε τα δύο από τα τέσσερα γκολ στη νίκη με 4-3 επί της Τσέστερφλιντ στην Ουγγαρία. Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Απόλλωνα πέτυχε ο Μπάρμπαρος, ενώ θετική ήταν η εμφάνιση του Πίεχ που έδωσε ασίστ και είχε χαμένες ευκαιρίες.

Θετικό πρόσημο μπήκε και στην πρώτη παρουσία του Βινίσιους. Δεν αγωνίστηκαν για προληπτικούς λόγους οι Αγγελή – Στογιάνοβιτς, όπως και οι Παπουλής και Μακρίδης. Οι δύο τελευταίοι επέστρεψαν στην Κύπρο μαζί με τον υπεύθυνο αποκατάστασης Ανδρέα Νικολάου, για να συνεχίσουν με ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Αντιθέτως, ο Χρίστος Γουίλερ ενσωματώθηκε με την αποστολή στην Ουγγαρία.

Ο Πέδρο Εμανουέλ ξεκίνησε τον αγώνα κόντρα στους Άγγλους με τους Βάλε, Λόπες, Βινίσιους, Καρό, Ντούντου, Πέδρο, Χ. Κυριάκου, Πίεχ, Μαγκλίτσα, Ντα Σίλβα και Πίττα. Στην επανάληψη οι κυανόλευκοι αγωνίστηκαν με τους Κίσσα, Λεωνίδα, Στυλιανού, Γκιέ Γκιέ, Σατσέτι, Μπεντόγια, Ψύχα, Ρέινολντς, Αντρέου, Μπάρμαρος και Βασιλείου.

Οι κυπελλούχοι θα δώσουν αύριο δυο φιλικά παιχνίδια, ένα το πρωί με αντίπαλο τη Σιόφοκ και το απόγευμα (19:30) με τη Χάποελ Κιριάτ, στην πόλη Γκιόρ. Το ματς, μάλιστα, θα μεταδοθεί απευθείας από την Primetel.Το σίγουρο είναι πως οι… μπαταρίες γεμίζουν στην Ουγγαρία και στις 28 Ιουλίου, όταν θα ριχτούν στην αρένα της Ευρώπης, οι κυανόλευκοι αναμένεται πως θα είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμοι.

Ανεξαρτήτως από τη δυναμικότητα του αντιπάλου που θα πληροφορηθούν σήμερα (14:00), οι ποδοσφαιριστές καλούνται να είναι από κάθε άποψη πανέτοιμοι. Το ζητούμενο για τον προπονητή είναι να αξιοποιήσει τους ποδοσφαιριστές που είναι πανέτοιμοι, γιατί εντελώς έτοιμοι δεν είναι όλοι.

Το τελευταίο φιλικό στην Ουγγαρία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (18/7) με αντίπαλο τη Xάποελ Ασρέ, ενώ στις 19 του μηνός οι κυανόλευκοι θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνουν τρεις μέρες. Στις 21 Ιουλίου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο τελευταίο φιλικό πριν από την πρώτη αναμέτρηση για τον 3ο  προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Μέχρι τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα, ο Πέδρο Εμανουέλ θα έχει ετοιμάσει την ομάδα του για να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης. Τα δύο φιλικά, κυρίως αυτό με τη Xάποελ Κιριάτ και τον ΠΑΟΚ θα καταδείξουν σε μεγάλο βαθμό την ενδεκάδα, με την οποία θα μπει στις επίσημες υποχρεώσεις του ο Απόλλων.

Η προσοχή στα νέα πρόσωπα

Πιο πολύ η προσοχή του Πέδρο Εμανουέλ στο προχθεσινό φιλικό ήταν στους νεοφερμένους. Οι Πίεχ, Μπάρμπαρος, Βινίσιους και Καρό δήλωσαν πανέτοιμοι, γεννώντας προσδοκίες ενόψει της συνέχειας. Ο Πολωνός δεν σκόραρε, όμως ήταν μέσα σε πολλές φάσεις και δεν θα αργήσει να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο πλεκτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ