aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΕπέστρεψε με «βρυχηθμούς» και έγινε αφεντικό της πόλης η ΑΕΛ! (pics)

Επέστρεψε με «βρυχηθμούς» και έγινε αφεντικό της πόλης η ΑΕΛ! (pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Λεμεσού και «αφεντικό» μέχρι το επόμενο, η ΑΕΛ! Οι γαλαζοκίτρινοι επέστρεψαν με… βρυχηθμούς λεόντων στις νίκες, κερδίζοντας τον Απόλλωνα με 2-1 στο Τσίρειο και μάλιστα με ανατροπή, σε ένα «καυτό» παιχνίδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, μετά από την ισοπαλία με την ΑΕΚ, επανήλθε με δυναμικό τρόπο στις νίκες και με ένα σπουδαίο «τρίποντο» το οποίο είχε πολύ μεγάλη ανάγκη. Είναι πλέον στην 4η θέση με ένδεκα βαθμούς (ισοβαθμεί με την 2η Ανόρθωση και τον 3ο Εθνικό Άχνας), αλλά θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί η 7η αγωνιστική για διαφανεί εάν θα παραμείνει εκεί, αφού με ενδεχόμενη νίκη της προσφυγικής ομάδας και της ΑΕΚ, αυτόματα θα πέσει κάποια σκαλοπάτια!

Από την άλλη, ο Απόλλωνας δέχθηκε δεύτερη σερί νίκη (και τέταρτη φετινή) και δεν κατάφερε να μαζέψει τα… κομμάτια του και με εφτά μόλις πόντους, είναι στην 9η θέση. Επίσης, η ΑΕΛ κέρδισε σε ντέρμπι με τον συμπολίτη Απόλλωνα στο πρωτάθλημα για μετά από τις 24 Σεπτεμβρίου 2016.

Από ένα γκολ με σκόρερ και… «σκόρερ» τον Καρ!

Δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένοι όσοι παρακολούθησαν τηλεοπτικώς το ματς, αλλά και αυτοί οι πολύ λίγοι που πήγαν στο γήπεδο. Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά, δηλαδή δεν… φοβήθηκε ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη και έβγαινε το συμπέρασμα πως το ή τα γκολ, δεν θα αργούσαν να έρθουν. Έτσι κι έγινε, με τον Απόλλωνα να χαμογελάει πρώτος, αφού ο Καρ με κόντρα έπειτα από βολέ του Μάρκοβιτς στο 37’ άνοιξε το σκορ.

Ωστόσο, όσο πολύτιμος κι αν ήταν ο Άγγλος, άλλο τόσο μοιραίος έγινε πέντε λεπτά αργότερα. Γιατί; Επειδή ισοφάρισε η ΑΕΛ με κομπίνα σε φάουλ και βολέ του Κάρλος από μακριά. Και τι σχέση έχει αυτό; Η μπάλα κόντραρε στον Καρ, ξεγελάστηκε ο Μολ και κατέληξε στα δίκτυα. Όσον αφορά στην εικόνα των δύο ομάδων, η ΑΕΛ ήταν πιο απειλητική στο πρώτο μέρος. Ο Απόλλωνας είχε μόλις δύο τελικές (μία στο τέρμα) και η ΑΕΛ πέντε (τρεις στο τέρμα), ασχέτως αν η κατοχή ήταν με το μέρος της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή (56 – 44).

Ακόμη πιο «καυτή» η επανάληψη!

Σπουδαίο παιχνίδι και δυνατό, παρακολουθήσαμε στην επανάληψη με καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Από τη μία οι κυανόλευκοι πίεζαν περισσότερο για να φθάσουν σε ένα δεύτερο γκολ, από την άλλη οι γαλαζοκίτρινοι πρόσεχαν τα νώτα τους και γίνονταν επικίνδυνοι όταν έφευγαν στις ξαφνικές επιθέσεις κυρίως με τον Τόρες. Όσο περνούσε ο χρόνος, δύο ήταν οι επιλογές για κάθε ομάδα. Ή η διατήρηση του σκορ και του βαθμού της ισοπαλίας, ή το… επιθετικό ρίσκο με την ελπίδα να έλθει κάποιο γκολ που θα χάριζε τη νίκη. Διότι κακά τα ψέματα, η… θεά τύχη απουσίαζε.

Τελικώς, στο τέλος χαμογέλασε η ΑΕΛ, αφού στο 78’ ο Τόρες κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μολ και ένα λεπτό αργότερα, ο Χουράδο το μετέτρεψε σε γκολ, φέρνοντας τα κάτω – πάνω (2-1). Ευθύνη στο δεύτερο γκολ της ΑΕΛ, φέρουν οι Γιούστε και Σάλαϊ, αφού δεν συνεννοήθηκαν σωστά, ο Τόρες αξιοποίησε το λάθος τους και βγήκε μόνος με τον Μολ στη φάση όπου κέρδισε το πέναλτι. Ορθή η υπόδειξη της κίτρινης στον Μολ, αφού έπαιξε μπάλα προτού ανατρέψει τον Ισπανό φορ. Η ΑΕΛ διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι την ολοκλήρωση του ματς.

*Αξίζει να αναφερθεί πως στο 20’, στο 51’ και στο 86’ η ΑΕΛ έχασε με τραυματισμό τους Εμαέ, Ιβάν Κάρλος και Γκοντάλ αντίστοιχα, που μέχρι το σημείο στο οποίο αμφότεροι έγιναν αναγκαστική αλλαγή, είχαν πολύ καλή απόδοση, με τον Βραζιλιάνο μάλιστα να χρίζεται και σκόρερ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Στάδιο: Τσίρειο.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Ενσούε, Γιούστε, Σάλαϊ, Αγκίρε, Μάρκοβιτς, Εμπιντά (46′ Σατσέτι), Γκακπέ (65′ Περέιρα), Γιαννιώτας (74′ Παπουλής), Σαρδινέρο, Καρ.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Aντωνίου, Γκοντάλ (86′ Ράσο), Α. Τεϊσέιρα, Γκαθτανιάγα, Γουίλερ, Μεντόγεβιτς, Ζντραφκόφσκι, Γκαζαριάν, Ιβάν Κάρλος (51′ Τόρες), Εμαέ (20′ Χουράδο).

Σκόρερ: 37′ Καρ / 42′ Κάρλος, 79′ πεν. Χουράδο.

Κίτρινες: 8′ Ενσούε, 20′ Καρ, 40′ Εμπιντά, 78′ Μολ / 28′ Αντωνίου, 58′ Γουίλερ (3η), 60′ Mεντόγεβιτς, 86′ Α. Τεϊσέιρα.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Α’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Β’ βοηθός: Γεώργιος Σάββα.

Τέταρτος: Ιωάννης Αναστασίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

ΤO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ