aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΔύο ομάδες, ίδιος και ο στόχος τους

Δύο ομάδες, ίδιος και ο στόχος τους

ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΛΑΖΙΜΗ

Η συντριβή με 0-5 στο τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, πριν από τη διακοπή, ξεσήκωσε θύελλες και επίφερε τον διχασμό στη Νέα Σαλαμίνα σχετικά με τον Λιάσο Λουκά. Στο τέλος επικράτησε η άποψη να δοθεί πίστωση χρόνου στον Κύπριο προπονητή και να στηριχθεί και ο Λουκά ετοίμασε πλάνο νίκης για τον αποψινό αγώνα με τον Εθνικό Άχνας στο «DaNoi Αμμόχωστος-Επιστροφή». Αν οι ερυθρόλευκοι φθάσουν στη νίκη και ξεκολλήσουν από την 11η θέση, θα επουλωθούν κάπως οι πληγές, αν όχι, τότε η θέση του Λουκά θα είναι επισφαλής και η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο αγχωτική.

Μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, ο Γκαστόν Σανγκόι ετοιμάζεται να επιστρέψει και να ηγηθεί της προσπάθειας για επιστροφή στις νίκες. Απών ο ανέτοιμος Έλιο Ρόκε και ο Παρκ Γιονγκ-Ιν ο οποίος ταξίδεψε στην Κορέα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Τη θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης διεκδικούν οι Γιώργος Κάκκο και Άντερσον Κορέια, με τον Ελληνοαλβανό εξτρέμ να έχει υπέρ τους τις πιθανότητες. Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις των ανασταλτικών χαφ τις οποίες εκτός απροόπτου θα «καπαρώσουν» οι Αλασταΐρ Ρέινολντς και Γιάννης Κούσουλος, ενώ θέση διεκδικεί και ο Ζοέλ Νταμαού.

Από την άλλη ο Εθνικός πάει στο «Αμμόχωστος» με μοναδικό στόχο την νίκη. Η ομάδα της Άχνας είναι σε δύσκολη θέση και θέλει άμεσα βαθμούς για να ανακάμψει. Στις πρώτες έξι αγωνιστικές μετρά πέντε ήττες και μία νίκη. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν για τον Εθνικό το παιχνίδι με τη Σαλαμίνα είναι κομβικό σε ότι αφορά τη μετέπειτα πορεία του. Μετά το παιχνίδι με τη Σαλαμίνα, ακολουθεί ο αγώνας με την Ανόρθωση στο Δασάκι. Η ομάδα έχει μία δύσκολη αποστολή μπροστά της, όμως ο Γιώτης Εγκωμίτης και οι παίκτες φέρονται αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα. Για να έχει όφελος ο Εθνικός πρέπει να σκοράρει, κάτι που δεν έπραξε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση προπονητή. Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα δεν αναμένονται αλλαγές. Ο Μπογκατίνοφ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα οι Φιλίποφ-Σικάρσκι, στο κέντρο της άμυνας οι Στόιτσεφ-Ρόκας και στη μεσαία γραμμή οι Πινσέλι-Ντόβπνια. Οι Παπαγεωργίου, Κιπιάνι, Κυπριανού και Χαραλάμπους θα κινούνται στην επίθεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ