aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Η ΑΕΚ έχει κλείσει πολλά στόματα»

«Η ΑΕΚ έχει κλείσει πολλά στόματα»

Στον Active και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» μίλησε ο Ντίνος Λευκαρίτης ο οποίος ήταν πρωτεργάτης της ενοποίησης της ΑΕΚ στο 1974, επί χρόνια πρόεδρος των κιτρινοπράσινων, ενώ τώρα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ πρωταγωνιστεί τα τελευταία 2-3 χρόνια: «Όταν αρχίσαμε αυτή την προσπάθεια είχαμε κάποιες επιφυλάξεις, αλλά όταν αρχίσαμε είχαμε όραμα και στόχο να δημιουργήσουμε μια ομάδα να πρωταγωνιστεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο και όχι μόνο».

Αν νιώθει ικανοποιημένος από την πορεία της ΑΕΚ: «Νομίζω όλοι είμαστε δικαιωμένοι, τα άτομα που προσπάθησαν τότε κάτω από αντίξοες συνθήκες, γιατί δεν είναι εύκολο να ενώσεις δυο σωματεία με ιστορία, ήταν ένα επιχείρημα πολύ δύσκολο. Και εγώ και άλλοι συνεργάτες οι οποίοι σκεφτήκαμε τότε και προχωρήσαμε, σίγουρα νιώθουμε ευχαριστημένοι γιατί βλέπουμε ότι αυτή η ομάδα χαρίζει χαρές στον κόσμο, και προσβλέπουμε για μια καλύτερη συνέχεια».

Αν λείπει ένας τίτλος από την ΑΕΚ: «Σίγουρα είναι ένα επιχείρημα το οποίο χρειάζεται επιμονή και υπομονή και σίγουρα θα έρθουν οι τίτλοι, σίγουρα ότι πρωταγωνιστούμε τα τελευταία χρόνια παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο είναι πολύ καλό. Ο κόσμος δείχνει συμπάθεια προς την ΑΕΚ και αυτό είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο στην ομάδα».

Αν αντιμετώπισαν προβλήματα: «Υπήρχαν πολλά σε σημείο που μετρούσαμε πόσο πράσινο και πόσο κίτρινο είχε η φανέλα. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει κλείσει πολλά στόματα, και προχωρά με την ιστορία να λέει ότι είναι δυνατή, και θα κουβαλά την ιστορία της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού. Είχε γίνει και πιο πριν προσπάθεια, είχε δημιουργηθεί η ιδέα αυτή, και το 1994 δημιουργήσαμε τις προοπτικές».

Ποιοί είναι οι σταθμοί στην ιστορία της ΑΕΚ: «Σταθμός ήταν και τότε που η ομάδα πήγε στην 2η κατηγορία γιατί εκεί είδαμε ότι υπήρχε αγάπη από τον κόσμο, έφερε κοντά αρκετούς παράγοντες και αρκετό κόσμο. Έγινε ένα τρομερό νοικοκύρεμα στην ομάδα».

Για την ατάκα του Καραπατάκη ότι θα διεκδικήσει όλους τους τίτλους: «Η ΑΕΚ πλέον έχει μπει στην ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου, με την διοίκηση του Άντρου Καραπατάκη έχει φέρει τρομερές ιδέες και τρομερή πορεία. Και φέτος η ΑΕΚ θα διεκδικήσει όλους τους τίτλους. Είμαστε πολύ πιο κοντά τώρα, υπάρχει η εμπειρία, αν όλοι είναι υγιής θα έχει μια πολύ καλύτερη πορεία από πέρσι».

Για τον κόσμο: «Είναι μεγάλος κεφάλαιο η απομάκρυνση του κόσμου από την ομάδα, πρέπει να την αγαπήσει περισσότερο, του δίνει χάρες και δεν υπάρχει δικαιολογία. Αξίζει η διοίκηση και η ομάδα περισσότερης συμπαράστασης. Δεν μπορούμε την Πέμπτη να πάμε στο γήπεδο και να υπάρχουν άδειες καρέκλες. Πρέπει να πάμε να συμπαρασταθούμε στην ομάδα».

Το τελικό του σχόλιο: «Τα εύσημα αξίζουν στη διοίκηση Καραπατάκη γιατί δημιούργησε ένα γήπεδο σε χρόνο ρεκόρ, και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, είναι μεγάλο επίτευγμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ