aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΠαναγή, ίσως ο τελευταίος τροχός της άμαξας

Παναγή, ίσως ο τελευταίος τροχός της άμαξας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ένας τερματοφύλακας δεν θέλει και πολύ για να βρεθεί στην «πυρά». Όπως συνέβη με τον Κωνσταντίνο Παναγή της Ομόνοιας, ο οποίος μετά την γκέλα στο πρώτο γκολ του Απόλλωνα (0-2), φέρει ευθύνη και για το τέρμα που έκρινε το προχθεσινό ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ (0-1). Δεν ήταν όμως τα μοναδικά λάθη του στη σεζόν και ως φυσικό επακόλουθο, γίνεται δέκτης έντονης κριτικής. Λέξη «συνώνυμη» με τις μεγάλες ομάδες, όπως η δική του.

Φρεσκάρισμα μνήμης: Ήταν άνοιξη του 2015 όταν πήρε την ευκαιρία και έδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας. Οι φίλοι των πρασίνων πανηγύριζαν, καθώς ένα κυπριακό ταλέντο ξεφύτρωσε από το πουθενά και κατέβαζε ρολά σχεδόν σε κάθε ματς. Τα σχόλια του αθλητικού Τύπου ήταν εγκωμιαστικά, καθώς βρήκαμε κίπερ να διαδεχτεί τον Αντώνη Γιωργαλλίδη στην Εθνική μετά από τόσα χρόνια. Γι’ αυτό και δεν άργησε η κλήση από τον τότε ομοσπονδιακό προπονητή (και επόμενο της Ομόνοιας), Πάμπο Χριστοδούλου.

Από τότε είναι κατά κανόνα ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας του τριφυλλιού, κερδίζοντας τη θέση με τις εμφανίσεις του. Τα ερωτήματα που γεννούνται λοιπόν είναι τα εξής: Έπαψε ξαφνικά να είναι καλός τερματοφύλακας ο Κωνσταντίνος Παναγή; Έχασε το ταλέντο του σε λίγους μήνες;

Σαφώς, δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Μήπως όμως είναι η μοναδική παραφωνία της Ομόνοιας κατά την τρέχουσα σεζόν; Κατηγορηματικά όχι! Ένας τερματοφύλακας πρέπει να εμπνέει τους αμυντικούς, μα και να εμπνέεται από αυτούς. Ε, οι συμπαίκτες του τον έχουν αφήσει εκτεθειμένο ουκ ολίγες φορές, με σωρεία παιδαριωδών λαθών. Άλλωστε, η κάκιστη αμυντική συμπεριφορά αποτυπώνεται στα 41 τέρματα που είναι ο χειρότερος απολογισμός στην ιστορία της ομάδας (και απομένουν άλλα έξι ματς…).

Έχω την αίσθηση λοιπόν ότι μοιραία, το ποτάμι πήρε μαζί του και τον Παναγή, ο οποίος είναι ίσως ο τελευταίος τροχός της άμαξας των αμυντικών ανορθογραφιών. Δεν θα παραξενευτώ καθόλου, όμως, αν αναγεννηθεί υπό τις οδηγίες του Χριστοδούλου.

Τον προπονητή που φημίζεται για την έμφαση στην καλή μεσοαμυντική λειτουργία και τις σωστές επιλογές παικτών. Επομένως, το μόνο που έχει να κάνει ο Κύπριος κίπερ είναι να κλείσει τα αφτιά και να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά με στόχο τη βελτίωση. Ο πρωταθλητισμός άλλωστε πάντα θα θυμίζει ανώμαλο δρόμο, με ανηφόρες και κατηφόρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ