aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΟνειρεύεται τελικό! (vids)

Ονειρεύεται τελικό! (vids)

Για 4η φορά στην καριέρα του ο Άντι Μάρει θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του Roland Garros, όπου θα συναντήσει τον κάτοχο του τίτλου, Στάνισλας Βαβρίνκα, μετά την εντυπωσιακή νίκη επί του Ρισάρ Γκασκέ στο δεύτερο προημιτελικό της Τετάρτης!

Τον πρώτο του τελικό στο Γαλλικό Όπεν, με τον οποίον θα συμπληρώσει τελικούς σε όλα τα Grand Slam, θα επιδιώξει να αγωνιστεί ο Άντι Μάρει και βρίσκεται μια νίκη μακριά από το να το καταφέρει…

Ο Σκωτσέζος, ένας από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στο χώμα τα τελευταία δύο χρόνια, κατάφερε να ξεπεράσει το επικίνδυνο εμπόδιο του Ρισάρ Γκασκέ στην προημιτελική φάση του Roland Garros και έδειξε πανέτοιμος για το μεγάλο ματς στα ημιτελικά απέναντι στον υπερασπιστή του τίτλου, Στάνισλας Βαβρίνκα ο οποίος λίγο νωρίτερα κέρδισε στα τρία σετ τον Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, παρότι στις κρίσιμες στιγμές των δύο πρώτων σετ δεν έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση, κατάφερε να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια και να πανηγυρίσει τη νίκη με 5-7, 7-6(3), 6-0, 6-2 επί του Γάλλου ο οποίος πάλεψε σκληρά στην αρχή, όμως μετά την ισοφάριση του Μάρει κατέρρευσε, αγωνιστικά και πνευματικά.

Ο Γκασκέ κατάφερε να επιστρέψει δύο φορές απ’το προβάδισμα με 2-5 games του Μάρει στα δύο πρώτα σετ.

Στο 1ο σετ, μάλιστα κατάφερε να πάρει το σετ όμως στο 2ο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή και πραγματοποιώντας ένα πολύ μέτριο tie break, έδωσε την ευκαιρία στον Μάρει να ισοφαρίσει.

Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον 29χρονος Βρετανό ο οποίος τελείωσε το ματς με 62 winners έναντι 40 του Γάλλου, μετά από 3 ώρες και 23 λεπτά αγώνα στο Philippe Chatrier.

“Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς και είμαι χαρούμενος που πέρασα” είπε ο Μάρει αμέσως μετά ενώ αναφερόμενος στον μεγάλο ημιτελικό με τον Βαβρίνκα, υπογράμμισε: “Παίζει σπουδαίο τένις τα τελευταία χρόνια. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν έχουμε παίξει πρόσφατα. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο και να προκριθώ στον πρώτο μου τελικό εδώ”.

15 φορές έχουν συναντηθεί Μάρει και Βαβρίνκα, με τον Βρετανό να είναι μπροστά με 8-7. Η τελευταία τους συνάντηση ήταν πριν ενάμιση χρόνο, στο ATP Finals του Λονδίνου ενώ και στα δύο παιχνίδια που έχουν παίξει στο χώμα, νικητής έχει αναδειχθεί ο Ελβετός!


Τετάρτη 01/06: Προημιτελικά Roland Garros
2-Murray (Britain) beat 9-Gasquet (France) 5-7 7-6(3) 6-0 6-2
3-Wawrinka (Switzerland) beat Ramos (Spain) 6-2 6-1 7-6(7)

Τετάρτη 01/06: 4ος γύρος Roland Garros
12-Goffin (Belgium) beat Gulbis (Latvia) 4-6 6-2 6-2 6-3
7-Berdych (Czech Republic) beat 11-Ferrer (Spain) 6-3 7-5 6-3
13-Thiem (Austria) beat Granollers (Spain) 6-2 6-7(2) 6-1 6-4
1-Djokovic (Serbia) beat 14-Roberto Bautista (Spain) 3-6 6-4 6-1 7-5

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ