aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΡαν Μπεν Σιμόν: «Μου αρέσουν τα δύσκολα»

Ραν Μπεν Σιμόν: «Μου αρέσουν τα δύσκολα»

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσίασε σήμερα στα ΜΜΕ το νέο προπονητή της Εθνικής ομάδας των Ανδρών Ραν Μπεν Σιμόν. Τον Σιμόν εκ μέρους της ΚΟΠ καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων και Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Χάρης Λοϊζίδης.

«Καλωσορίζω τον Σιμόν και του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του. Είναι γνωστός σε όλους μας από την παρουσία του στην ΑΕΚ. Αξιολογήσαμε όλα τα δεδομένα και κρίναμε ότι είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει την Εθνική μας. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, υπέγραψε για δύο χρόνια και ήδη ξεκίνησε δουλειά. Δεν είναι εύκολη η δουλειά που ανέλαβε, όμως πιστεύω ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να μας φέρει επιτυχίες», ανέφερε ο Λοϊζίδης.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Σιμόν ανέφερε:

«Μου αρέσουν τα δύσκολα για αυτό επέλεξα να είμαι προπονητής. Η μεγαλύτερη πίεση που έχω, είναι αυτή που βάζω στον εαυτό μου ο ίδιος. Είναι μεγάλη υπόθεση να είμαι προπονητής της Εθνικής ομάδας. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα η Εθνική Κύπρου. Μόλις δέχτηκα το τηλεφώνημα για την Εθνική, άρχισα να ενημερώνομαι και να βλέπω videos. Ξέρω πολύ καλά την Κύπρο, είδα αρκετούς αγώνες και θεωρώ ότι η ομάδα έχει πολύ καλή προοπτική με αρκετά καλούς νέους ποδοσφαιριστές.

Δεν θα είναι εύκολο το έργο μου, όμως θεωρώ ότι υπάρχει η προοπτική να πετύχουμε κάτι καλό. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να καταφέρουμε να συνδέσουμε την Εθνική ομάδα με τον κόσμο. Θέλω τους Κύπριους να είναι περήφανοι για την ομάδα τους και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Παραλαμβάνω μια καλή ομάδα γιατί έγινε πολύ καλή δουλειά από τον προηγούμενο προπονητή, τον κ. Χριστοφόρου με τον οποίο θα επιδιώξω να έχω επικοινωνία και να πάρω κάποιες πληροφορίες. Θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά και να απολαμβάνουμε τη δουλειά μας, προσπαθώντας να πετύχουμε κάτι καλό. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην ομάδα».

Στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Για το αν μπορεί να δηλώσει ευθέως ότι στόχος μας είναι η πρόκριση στα τελικά του Euro 2020: «Περίμενα μια τέτοια ερώτηση και είμαι 100% έτοιμος να την απαντήσω. Θα ήταν ανεύθυνο να απαντήσω αυτή την στιγμή με ένα ναι ή ένα όχι. Υπάρχουν βήματα που πρέπει να κάνουμε. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός κι αυτό θέλω να κάνουν και οι ομάδες μου. Θέλουμε να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να αλλάξουμε την νοοτροπία κι αυτό θα το δείτε στο τέλος της πορείας. Θέλουμε να παλεύουμε 90 λεπτά. Υπάρχουν τα στοιχεία στην ομάδα και θα προσπαθήσω να βάλω και τη δική μου επιρροή. Θέλω να δημιουργήσω μια ομάδα η οποία να πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει τα πάντα. Είμαστε ακόμη στην αρχή του δρόμου, έχουμε πολλά που πρέπει να γίνουν».

Για τη διάρκεια του συμβολαίου του και αν είναι αρκετά τα δύο χρόνια για να πετύχει αυτά που θέλει: «Το συμβόλαιο για μένα είναι απλά ένα χαρτί. Αν στο τέλος είναι ευχαριστημένες και οι δύο πλευρές από τη συνεργασία μπορούμε να συνεχίσουμε. Όμως αυτό δεν είναι της ώρας τώρα. Αν η προσπάθεια μας για να πετύχουμε κάτι ως Εθνική στηριχθεί μόνο στο ταλέντο της ομάδας, αυτό δεν είναι αρκετό για να πετύχουμε. Πρέπει να δουλέψουμε στην τακτική και στη νοοτροπία και θα δείτε στην πορεία τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι δεν αγωνίζονται πολλοί Κύπριοι στις ομάδες μας: «Αυτή είναι η κατάσταση και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Πριν λίγα χρόνια όταν ήμουν στην ΑΕΚ, έπαιζαν ακόμη λιγότεροι Κύπριοι. Δεν ήρθα εδώ για να παραπονιέμαι για την κατάσταση αλλά για να δουλέψω και να τη βελτιώσω. Είδα χθες βράδυ τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ και κατά την άποψη μου, οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί (σ.σ. Μερκής, Αρτυματάς). Υπάρχει πολύ καλό υλικό Κύπριων ποδοσφαιριστών και θα προσπαθήσω να το αξιοποιήσω. Για εμένα είναι σημαντικό στην ομάδα να υπάρχει καλή ισορροπία μεταξύ νέων, ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και έμπειρων ποδοσφαιριστών, κάτι που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Εθνική Κύπρου. Θα δουλέψω με τους ποδοσφαιριστές για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου, θέλουμε ο κόσμος να μας δίνει ενέργεια στην προσπάθεια μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ