aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣτόχος η επιστροφή στον Elite round για την Εθνική Νέων

Στόχος η επιστροφή στον Elite round για την Εθνική Νέων

Ο Νεόφυτος Λάρκου παραλαμβάνει τη σκυτάλη στην Εθνική Νέων U-19 με στόχο την επιστροφή της ομάδας μας στον Elite round.

Ο κύκλος της προετοιμασίας ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 άνοιξε τον περασμένο μήνα  με τα δύο φιλικά που δώσαμε στην Κύπρο με αντίπαλο τα Σκόπια στο Μακάριεο Στάδιο, όπου είχαμε ισάριθμες ισοπαλίες.

Ο νέος προπονητής της Εθνικής μας μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπου θα δώσουμε τους επίσημους αγώνες μας στο Μαυροβούνιο, θα έχει αρκετό χρόνο μπροστά του για να μπορέσει να συγκροτήσει ένα ισχυρό σύνολο.

Πέραν από τις προπονήσεις, ασφαλώς το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και διεθνείς φιλικούς αγώνες. Να σημειωθεί ότι έχει ήδη διευθετηθεί νέο διπλό φιλικό πάλι με τα Σκόπια αλλά αυτή τη φορά εκτός έδρας. Συγκεκριμένα οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 30 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου.

Η Εθνική μας στις τελευταίες δύο προκριματικές φάσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων της UEFA έμεινε έξω από τις θέσεις της πρόκρισης και διακόπηκε έτσι το σερί με τις τρεις συνεχόμενες παρουσίες σε Elite Round.

Στην προκριματική φάση η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει  το Μαυροβούνιο (25ο στην κατάταξη), την Κροατία (20η στην κατάταξη) και τα Νησιά Φαρόε (51η θέση γενικής κατάταξης). Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της UEFA οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης θα προχωρήσουν στον Elite round. Η Κύπρος βρίσκεται στην 30η θέση της κατάταξης με 3.833 βαθμούς.

Συμμετέχουν 52 ομάδες

Στην προκριματική φάση θα λάβουν μέρος 52 ομάδες σε δεκατρείς ομίλους των τεσσάρων και στον Elite round θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο  καθώς και η καλύτερη τρίτη ομάδα (σύνολο 27 ομάδες). Η Ισπανία περνά απευθείας στον Elite round, που θα διεξαχθεί σε επτά ομίλους και οι πρώτες ομάδες θα περάσουν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Οι Ισπανοί είναι στην πρώτη θέση της κατάταξης με 13.667 βαθμούς, με διαφορά από τη δεύτερη Πορτογαλία (11.167 βαθμούς). Σημειώνεται ότι η τελική φάση θα γίνει στη Γεωργία με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων και η διοργανώτρια χώρα εξασφαλίζει αυτόματα εισιτήριο συμμετοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ