aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο πάθημα «Αντρέ Άλβες» που έγινε μάθημα στον Τσάβι Ρόκα

Το πάθημα «Αντρέ Άλβες» που έγινε μάθημα στον Τσάβι Ρόκα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Γνώριμα τα λημέρια για τον Τσάβι Ρόκα. Για τέταρτο διαδοχικό καλοκαίρι ηγείται του μετεγγραφικού σχεδιασμού της ΑΕΚ και έθεσε στόχο ακόμη καλύτερα αποτελέσματα των προσπαθειών του. Κάτι λογικό καθώς όσο περνούν τα χρόνια, ο πήχης των απαιτήσεων ανεβαίνει.

Πάντως, σύμφωνα με τα έως σήμερα δείγματα γραφής, φέρεται αποφασισμένος να περιορίσει το ρίσκο όσο μπορεί. Η φετινή φιλοσοφία του, απλή: Δεν φεύγει κανένας ποδοσφαιριστής, αν δεν βρεθεί προηγουμένως ο αντικαταστάτης του, ο οποίος θα υπερκαλύψει το κενό του αποχωρήσαντα.

Εξ ου και όλοι οι ποδοσφαιριστές του καταλόγου Α, οι οποίοι βρίσκονταν στο ρόστερ με το τέλος της απερχόμενης σεζόν, λαμβάνουν μέρος στην προετοιμασία. Δεν σημαίνει, όμως, ότι θα παραμείνουν στην ομάδα. Αν ανακοινωθεί λοιπόν η αποχώρηση κάποιου από αυτούς, θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι ότι θα ακολουθήσει σύντομα φιρμάνι για νέο απόκτημα. Το ίδιο βεβαίως μπορεί να ισχύσει και από την ανάποδη.

Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής έπαθε και, όπως δείχνει, έμαθε. Την πάτησε τον περασμένο χειμώνα με τον χειρισμό του Αντρέ Άλβες και δεν θέλει να την πάθει ξανά. Πήρε από το Δεκέμβριο την απόφαση για διαγραφή του Βραζιλιάνου από το ρόστερ και τον περιθωριοποίησε για διάστημα πέραν του ενός μηνός. Πότε ήταν στον πάγο, πότε εκτός αποστολής και πότε βρισκόταν στην κερκίδα, ενώ μόνο όταν τα έβρισκε σκούρα ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, τον έβαζε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Μέχρι να κλείσει ο Φλοριάν Τολεμές και να πάρει τη θέση του στο ρόστερ, η ΑΕΚ αγωνιζόταν με κατά συνθήκη σέντερ φορ τον Ιβάν Τρισκόφσκι και δεν υπήρχε άλλη αξιόπιστη λύση. Αποτέλεσμα, να στερηθεί η ομάδα έναν αξιόπιστο γκολτζή, σε διάστημα ντεφορμαρίσματος που επέφερε απώλεια σημαντικών βαθμών.

Αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανε ο Τσάβι Ρόκα, κατά τη διάρκεια της -πέρα για πέρα επιτυχημένης- θητείας του. Λάθη, όμως, κάνουν μόνο όσοι δεν δουλεύουν. Όπως λένε, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και ο τεχνικός διευθυντής των κιτρινοπρασίνων δείχνει ότι έμαθε το μάθημά του. Γι’ αυτό και χειρίζεται με περισσότερη προσοχή το ευαίσθητο θέμα των προσθαφαιρέσεων. Συνεπώς, δύσκολα θα μείνει ξεκρέμαστη από επιλογές η ΑΕΚ ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών της που πλησιάζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ