aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣτο… ταμείο ανεργίας

Στο… ταμείο ανεργίας

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Μερικοί εξ αυτών έζησαν σπουδαίες στιγμές στους κυπριακούς πάγκους. Άφησαν τον στίγμα τους και οδήγησαν κυπριακές ομάδες σε σπουδαία κατορθώματα. Άλλοι, ήρθαν και έφυγαν αφήνοντας «καμένη γη», είτε με την προπονητική τους ανεπάρκεια, είτε με τις πράξεις και τα λόγια τους.

Τι ενώνει τους Τιμούρ Κετσπάγια, Τόμας Κρίστιανσεν, Πάμπο Χριστοδούλου, Ιβάιλο Πέτεφ και Τζον Κάρβερ; Πέραν του ότι όλοι τους εργάστηκαν- άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο στην Κύπρο- παραμένουν  άνεργοι.

ΤΙΜΟΥΡ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ

Ο Γεωργιανός δεν χρειάζεται συστάσεις. Οδήγησε την Ανόρθωση στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας της, ενώ με αυτόν στον πάγκο ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2015/16 αν και απολύθηκε λίγο πριν το τέλος. Εργάστηκε στην Όρενμπουργκ Ρωσία για λίγους μήνες στο ξεκίνημα της περιόδου 2017/18 και από τότε παραμένει χωρίς ομάδα.

ΤΟΜΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΕΝ

Είναι ο μοναδικός προπονητής που κατάφερε να ολοκληρώσει μια ποδοσφαιρική σεζόν στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ στη μετά Ιβάν Γιοβάνοβιτς εποχή και με πρόεδρο τον Πρόδρομο Πετρίδη. Υπό τις περιστάσεις, τεράστιο… κατόρθωμα για τον Δανό που οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την περίοδο 2016/17 και στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Έκανε το βήμα παραπάνω στην καριέρα του την επόμενη χρονιά αναλαμβάνοντας την Λιντς, αλλά απολύθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και εκ τότε παραμένει άνεργος.

ΠΑΜΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ έπειτα από 44 ολόκληρα χρόνια αποτελεί ορόσημο στην προπονητική καριέρα του Πάμπου Χριστοδούλου. Η απόπειρα του Κύπριου τεχνικού στην Ομόνοια αποδείχθηκε «εφιαλτική» και από τον Δεκέμβριο του 2017 που έλυσε το συμβόλαιο του με τους πράσινους παραμένει μακριά από τους πάγκους.

ΤΖΟΝ ΚΑΡΒΕΡ

Πρώτο προπονητή αποφάσισε να τον κάνει ο Νίκος Νταμπίζας στην Ομόνοια την περίοδο 2016/17 με τις γνωστές συνέπειες. Ο Άγγλος είχε δουλέψει ως τεχνικός μόνο στην Τορόντο του Καναδά. Μετά την Ομόνοια δούλεψε ως βοηθός στην Γουέστ Μπρόμιτς για λίγους μήνες την περίοδο 2017/18 και μετά… εξαφανίστηκε.

ΙΒΑ’Ι’ΛΟ ΠΕΤΕΦ

Η δεύτερη θητεία του Βούλγαρου στην Κύπρο ήταν κάτι περισσότερο από επεισοδιακή. Αν και άρχισε θετικά την πορεία του στην Ομόνοια το δεύτερο εξάμηνο της περασμένης σεζόν ο αποκλεισμός από τη Δόξα στο κύπελλο ήταν η αρχή του τέλους με βαριές κατηγορίες για «στημένους» ποδοσφαιριστές και διοίκηση. Ομόνοια και Πέτεφ χώρισαν με τα «μαχαίρια» στο χέρι, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, όπου οι πράσινοι κέρδισαν τη δίκη ο Βούλγαρος αντιμετωπίζει κατηγορίες για δυσφήμιση του σωματείου. Εκ τότε, είναι στα αζήτητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ