aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΕπί Πάμπου ήταν ομάδα στον πάγο!

Επί Πάμπου ήταν ομάδα στον πάγο!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να διαπιστώσεις ότι κάτι έχει αλλάξει στην Ομόνοια. Μια ομάδα με φοβερές αδυναμίες σε όλους σχεδόν τους τομείς επί Πάμπου Χριστοδούλου, παρουσιάζει σημαντική βελτίωση και πραγματοποιεί πορεία όπως τη θέλουν οι οπαδοί της, επί Ιβάιλο Πέτεφ. Κι όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότερο εδραιώνεται η άποψη ότι ο Κύπριος τεχνικός δεν μπορούσε να κουμαντάρει το πράσινο καράβι. Επιβεβαιώνονται, άλλωστε, και από τους -συνήθως- ψυχρούς αριθμούς, που στη συγκεκριμένη περίπτωση θυμίζουν… Αλάσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια ανάσα από την Ομόνοια ο Αλβμπόγκε (βίντεο)

Τα πιο απλά και κατανοητά σε όλους στατιστικά έχουν να κάνουν με τα τέρματα που πετυχαίνεις, τα τέρματα που δέχεσαι και τους βαθμούς που κερδίζεις. Κι είναι εκπληκτικό το γεγονός με τον Βούλγαρο τεχνικό στον πάγκο της, η Ομόνοια έχει διπλασιάσει τον μέσο όρο τερμάτων της και τους κερδισμένους βαθμούς της, ενώ έχει μειώσει κατά το ήμισυ τον μέσο όρο των τερμάτων που δέχεται. Το δείγμα, βέβαια, δεν είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό, αλλά είναι μια σαφέστατη ένδειξη της αναγέννησης των «τριφυλλοφόρων» στις τελευταίες αγωνιστικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η… αποκάλυψη του Κανού (pic)

Έχουμε και λέμε… Επί Πάμπου, σε 14 αγωνιστικές το «τριφύλλι» που μετρούσε 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες, είχε πετύχει 22 τέρματα και είχε δεχθεί 25 με συγκομιδή 19 βαθμών. Σ’ αυτούς τους 14 αγώνες ο μέσος όρος τερμάτων του ήταν μόλις 1,5, ενώ «έτρωγε» περισσότερα με μέσο όρο 1.7. Σ’ αυτό το διάστημα κέρδιζε 1.3 βαθμούς ανά αγώνα. Επί Πέτεφ, η ομάδα είναι αήττητη με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, πέτυχε 14 τέρματα ενώ δέχθηκε 4. Ο μέσος όρος των υπέρ τερμάτων ανά αγώνα εκτοξεύθηκε στα 2.8 και αγγίζει το ποσοστό των πιο παραγωγικών ομάδων. Αντίστοιχα, μειώθηκε ο μέσος όρος των γκολ παθητικό σε 0,8, αλλά η πιο σημαντική παράμετρος είναι η σημαντική αύξηση στον μέσο όρο βαθμών ανά αγώνα που ανέβηκε στο 2.6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θύρα 9: «Ούτε ένα από τα εισιτήρια της ντροπής»

Το δείγμα επί Πέτεφ είναι πολύ καλό κι ενδεχομένως το καλύτερο εφόδιο για τη συνέχεια, που εκ των πραγμάτων είναι πολύ δύσκολη. Ας μην ξεχνάμε ότι η τρέχουσα εβδομάδα περιλαμβάνει δύο εξόδους στο Τσίρειο. Μεθαύριο για την αναμέτρηση που αναβλήθηκε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα και το Σάββατο για να αντιμετωπίσει την ΑΕΛ. Επιπρόσθετα, η ψυχολογία των πρασίνων έχει ανέβει στα ύψη και σε συνδυασμό με τη βελτίωση των αριθμών πιστεύεται ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΑΜΠΟΣ ΠΕΤΕΦ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (4-5-4) (4-1-0)
Μ.Ο ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ 1.5 2.8
Μ.Ο ΓΚΟΛ ΚΑΤΑ 1.7 0.8
Μ.Ο ΒΑΘΜΩΝ 1.3 2.6

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ