aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜηδέν στα 15 το ποσοστό της Αστυνομίας

Μηδέν στα 15 το ποσοστό της Αστυνομίας

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 17.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744744

Τι εικόνα μπορεί να εισπράττει κάποιος ξένος από το κυπριακό ποδόσφαιρο; Κάποιοι μπορεί να έχουν μια εξαιρετικά καλή, λόγω των επιτυχιών του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη, του Απόλλωνα τελευταίως, της Ανόρθωσης, ΑΕΛ, ΑΕΚ παλαιότερα κ.λπ. Σποραδικά και μερικές νίκες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Κάποιοι άλλοι, ίσως περισσότερο ψαγμένοι, θα έχουν κάπου, κάποτε, διαβάσει, ακούσει, πληροφορηθεί προφορικώς τέλος πάντων ότι τα τελευταία χρόνια, περίπου κάθε οκτώ (!) μήνες, διενεργείται βομβιστική επίθεση εναντίον ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Πώς μας φαίνεται αυτό; Από το 2009 μέχρι και την περασμένη Δευτέρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα είχαμε 15 βομβιστικές επιθέσεις. Για να το κατανοήσουμε και να μετρήσουμε πιο σωστά τα δεδομένα που έχουμε ενώπιόν μας, ας υποθέσουμε ότι διαβάζουμε πως στο πρωτάθλημα της Αλβανίας ή της Αγγλίας κάθε εννέα μήνες κάποιοι προσπαθούν (το λιγότερο) να τρομοκρατήσουν διαιτητές, βοηθούς, παράγοντες γενικώς του ποδοσφαίρου…

Ίσως και κάποιων στο μεταξύ κάπου έπεσε το μάτι τους, διαβάζοντας σε διάφορες ιστοσελίδες άλλες πικάντικες ειδήσεις ότι για παράδειγμα η ΟΥΕΦΑ έχει αποστείλει έναν «καταραμένο» φακέλους για χειραγωγημένους αγώνες.

Βέβαια θα υποπτεύονται πως η Αστυνομία έχει μαζέψει αρκετούς όλο αυτό το διάστημα. Έχει αναλάβει δράση και κατάφερε να περιορίσει το φαινόμενο. Πού να φανταστούν πως ο μοναδικός λόγος που δεν έρχονται πλέον φάκελοι είναι οι αποτρεπτικές ποινές που αποφασίστηκαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση και οι… Ασιάτες φοβήθηκαν. Αυτοί που φοβήθηκαν είναι οι ίδιοι οι παράγοντες του κυπριακού ποδοσφαίρου που κάθε φορά που η ομάδα τους βρισκόταν μπλεγμένη έκαναν την «πάπια». Είχαν λερωμένη τη φωλιά τους. Ευτυχώς, γιατί αν περιμέναμε από την Αστυνομία, την ηγεσία της δηλαδή, τον αρμόδιο υπουργό ή την Πολιτεία, θα πηγαίναμε άκλαυτοι.

Το πόσους δε έχουν καταφέρει να στείλουν πίσω από τα σίδερα λόγω βομβιστικών επιθέσεων, η επιτυχία τους είναι καλύτερη σε σχέση με τους 60-70 φακέλους. Γιατί εδώ μιλάμε μόλις για 0 στα 15. Βολές από την εξέδρα να ρίχναμε, μία θα βάζαμε.

Με τέτοια εικόνα που έχουμε, όχι στο εξωτερικό, αλλά στο εσωτερικό, ας μην ψάχνουμε λόγους απουσίας φιλάθλων από τις εξέδρες. Ούτε στον αιώνα τον άπαντα δεν πρόκειται να επιστρέψουν, είτε συνεχίσει το μέτρο ταυτοποίησης είτε όχι. Το ποδόσφαιρο έχει μια ελπίδα μόνο αν η Αστυνομία καταφέρει (που δεν πως έχει τις ικανότητες ή τη… θέληση) να βρει τους δράστες και αν αυτοί μαρτυρήσουν για ποιους λειτουργούν ως εντολοδόχοι και αν μπορεί να στηθεί υπόθεση και αν καταλήξουν στο δικαστήριο και αν καταδικαστούν παραδειγματικά και αν…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ