aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜε τα λόγια δεν έφτιαξε κανείς γήπεδο

Με τα λόγια δεν έφτιαξε κανείς γήπεδο

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣΤΗΣΕΞΕΔΡΑΣ 17.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744744

«Όλοι διαπιστώνουμε μια αγκύλωση από την οποία υποφέρει το Κράτος» είπε προχθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στη Λεμεσό. Αυτή η διαπίστωση έχει παγιωθεί δεκαετίες τώρα στους πολίτες αυτού του νησιού που, δυστυχώς, δεν περιμένουν η κατάσταση να διορθωθεί. Από τα πιο απλά, δηλαδή εκείνα που δεν υπάρχει ουδεμία αντίρρηση και όλοι συμφωνούν με τα χίλια. Το γήπεδο στη Λεμεσό το οποίο, να θυμίσουμε, χρονολογείται εδώ και δεκαετίες.

Όπως είχε πει και ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης τον Οκτώβριο του 2017 «η σημερινή μέρα είναι ιστορική για τη Λεμεσό, εφόσον μετά από αυτά 20 χρόνια υποσχέσεων και παλινδρομήσεων η Λεμεσός θα αποκτήσει επιτέλους νέο και σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο».

Οι ανυπόφορες αγκυλώσεις του Κράτους δεν του επιτρέπουν να προχωρήσει σε ζητήματα που δεν υπάρχουν προσκόμματα. Αν είναι δυνατόν! Τον περασμένο Μάρτιο έπρεπε με βάση τις εξαγγελίες να μπουν μέσα οι μπουλντόζες. Κι όμως ακόμη τίποτα. Επιβεβαιώνεται και η ρήση πως ο χρόνος είναι χρήμα αφού μέσα σε λίγους μόνο μήνες, από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2018, το κόστος κατασκευής του αυξήθηκε κατά 3,3 εκατ. ευρώ. Όπως πάμε στο τέλος τα 31,5 εκατ. που είναι η τελευταία εκτίμηση θα είναι μικρό νούμερο αφού δεν αποκλείεται να ξεπεράσουμε τα 40 εκατ. ευρώ.

Για την καθυστέρηση ο Πρόεδρος έριξε την ευθύνη στο ΓΣΟ, με τον πρόεδρό του Νεοκλή Θωμά να απαντά πως ευθύνεται ο ΚΟΑ. Ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε επίσης και για κάποιους που «φρόντισαν να τύχουμε και ευρωπαϊκών ενισχύσεων». Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν όλοι τους καταλάβει για το ποιος ευθύνεται και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει. Και όσο η ευθύνη είναι στο περίπου και χαμένη κάπου σε ένα ομιχλώδες τοπίο είναι απίθανο να διαχωριστεί και να κατανεμηθεί επακριβώς.

Από την άλλη και τα ενδιαφερόμενα σωματεία θα πρέπει με τη σειρά τους να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Να στρωθούν ξανά στη δουλειά. Το να τα περιμένουν όλα έτοιμα από τους «άλλους» γήπεδο δεν βλέπουν, ούτε μέχρι το παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ. Επιβάλλεται να κινήσουν τις διαδικασίες, να «σπρώξουν» πράγματα και καταστάσεις, να ενεργοποιηθούν τέλος πάντων και όχι να μένουν αμέτοχοι ή να κινούνται έστω ράθυμα. Με τα λόγια δεν έφτιαξε ποτέ κανείς γήπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ