aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΓκιέ Γκιέ, Μαγκλίτσα, Πίεχ άρχισαν τους «κανονιοβολισμούς»

Γκιέ Γκιέ, Μαγκλίτσα, Πίεχ άρχισαν τους «κανονιοβολισμούς»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όταν ο Αρκάντιους Πίεχ υπέγραφε στον Απόλλωνα, όλοι είχαν πειστεί πως η επιθετική γραμμή των κυπελλούχων θα έβγαζε φωτιές. Μαζί με τους Αντόν Μαγκλίτσα και Γκιέ Γκιέ, οι κυανόλευκοι ήταν σίγουρο πως θα δημιουργούσαν μια πολύ δυνατή επιθετική γραμμή.

Μπορεί να μη βρέθηκαν μαζί ακόμη ή να μη βρεθούν και οι τρεις μαζί στην ενδεκάδα του Απόλλωνα, λόγω τακτικής, όμως τα «κανόνια» των κυπελλούχων με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά έχουν ήδη στείλει σαφείς προειδοποιητικές βολές!

Το πόσο ουσιαστικοί είναι οι τρεις επιθετικοί ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα φάνηκε με το καλημέρα. Σε τρία λοιπόν επίσημα παιχνίδια, η τριάδα της γραμμής κρούσης βρήκε δίχτυα. Πρώτος ο Γκιέ Γκιέ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές εναντίον της Γκρασχόπερς, τόσο στην Ελβετία όσο και στο ΓΣΠ.

Την περασμένη Τετάρτη, στον αγώνα για το Σούπερ Καπ, τη σκυτάλη πήρε ο Μαγκλίτσα, ο οποίος άνοιξε το σκορ, ενώ ο Πίεχ, που είχε μπει αλλαγή, «σκότωσε» το ματς, με ένα γκολ που έφερε τη δική του σφραγίδα. Οι τρεις τους άρχισαν ιδανικά στα επίσημα παιχνίδια και έδειξαν πως  ξέρουν καλά τη δουλειά τους.

Τα γκολ που σημείωσαν θα βοηθήσουν και τους ίδιους να έχουν καλύτερο ρυθμό για να καθαρίζουν τα παιχνίδια. Αγωνιστικά, δεν είναι ίδιοι οι τρεις τους. Έχουν ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Ο Γκιέ Γκιέ μπορεί με την μπάλα από το κέντρο του γηπέδου να φτάσει μέχρι την αντίπαλη εστία και να σκοράρει. Έχει όμως τις δυνατότητες και μέσα από την περιοχή να κάνει μια εξαιρετική κίνηση για να ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες. Λογικά, όταν δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, θα ξεκινά πρώτος.

Ο Μαγκλίτσα είναι κινητικός και κλασικός φορ, ο οποίος μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο, αλλά και να παίξει και πιο πλάγια. Όσο γα την «αλεπού», τον Πίεχ, αυτός μπορεί να μην τα πάει καλά με την μπάλα εκτός περιοχής, αλλά σαν βρει την μπάλα, μπροστά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, μπορεί, με τον σωματότυπο που διαθέτει, να κάνει και το πιο απίθανο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Κοντολογίς, οι αντίπαλοι αμυντικοί δεν μπορούν να είναι ήσυχοι όταν οι τρεις επιθετικοί δεχτούν την μπάλα, μέσα ή έξω από την περιοχή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ