aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤηλεφώνημα Δώνη σε Μακρή για Παναθηναϊκό, αλλά… (προς Ελλάδα)

Τηλεφώνημα Δώνη σε Μακρή για Παναθηναϊκό, αλλά… (προς Ελλάδα)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Επιλογές από την Ελλάδα εξετάζει ο Ανδρέας Μακρής μετά την απόφαση του ΑΠΟΕΛ να παραχωρηθεί δανεικός.

Ο Κύπριος εξτρέμ έμεινε εκτός αποστολής για την Πολωνία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, και αναζητά νέα ποδοσφαιρική στέγη. Ο Μακρής ξεκαθάρισε στη διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων ότι δεν επιθυμεί να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού σε άλλη κυπριακή ομάδα και ότι θα εξετάσει τις επιλογές του για το εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Απογειώνεται με τον Ντε Βινσέντι

Ήδη δύο ελληνικές ομάδες, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Goal.com.cy με την πλευρά του ποδοσφαιριστή επικοινώνησε ο Γιώργος Δώνης λίγο μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού.

Ο Ελλαδίτης προπονητής έχει πολύ θετική άποψη για τον Μακρή, στον οποίο μάλιστα μετέφερε ότι δεν έδωσε τις ευκαιρίες που άξιζε κατά τη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ. Ο Δώνης διαμήνυσε στην πλευρά του Μακρή ότι η περίπτωση του δεν τον αφήνει αδιάφορο στο ενδεχόμενο που ο Παναθηναϊκός δεν θα δεχόταν εμπάργκο μεταγραφών.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Στην Πολωνία και οι πέντε που θ’ αποχωρήσουν

Εν τέλει στους πράσινους επιβλήθηκαν «σκληρά» μέτρα αφού δεν πήραν άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα και παρόλο που θα γλυτώσουν τον υποβιβασμό θα έχουν πολλούς περιορισμούς στις μετεγρραφές:

Αναλυτικά οι ποινές στις ομάδες δεν θα αδειοδοτηθούν:

1) Θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών.

2) Στη θερινή μεταγραφική περίοδο θα μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, Έλληνα ή ξένο, απαραιτήτως ελεύθερο ή δανεικό (απαγορεύεται η αγορά).

3) Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών και μόνο έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών (κανέναν ξένο).

4) Θα έχει δικαίωμα για δύο ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Σ’ αυτές τις ανανεώσεις απαγορεύεται η αύξηση των αποδοχών στους ποδοσφαιριστές.

5) Σε όλες τις μεταγραφές απαγορεύεται τα συμβόλαια των νέων παικτών να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Το γεγονός αυτό καθιστά αδύνατη τη μετακίνηση του Μακρή στον Παναθηναϊκό και ως εκ τούτου ο Κύπριος εξτρέμ περιμένει να δει κατά πόσο θα προκύψουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, πλην του Λεβαδειακού και του ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε να αποφασίσει για το μέλλον του. Πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν πρόκειται να παραχωρήσει τον Μακρή με ελευθέρα μετεγγραφή, αφού το περασμένο καλοκαίρι δαπάνησε ένα σεβαστό ποσό για να τον αποκτήσει από τη Γουόλσολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ