aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣτατιστικά από το Ρεαλ - ΑΠΟΕΛ

Στατιστικά από το Ρεαλ – ΑΠΟΕΛ

Γνωστή είναι η συνεργασία που ξεκίνησε φέτος ο ΠΑΣΠ μαζί με την InStat Ltd η οποία είναι γνωστή ανά το παγκόσμιο και εξειδικεύεται σε ποδοσφαιρικό scouting, ποδοσφαιρικές εκθέσεις, στατιστικά και αναλύσεις. Όλοι οι ενεργοί ποδοσφαιριστές της Α’ Κατηγορίας λαμβάνουν δωρεάν μια ετήσια προσωπική συνδρομή αξίας €300 ενώ τα υπόλοιπα μέλη του ΠΑΣΠ μία μηνιαία γενική συνδρομή αξίας περίπου €400.

Πέραν όλων των βίντεο που υπάρχουν στη πλατφόρμα, για να καταλάβουμε τη χρησιμότητα των ποδοσφαιρικών αναλύσεων που προσφέρονται, ο ΠΑΣΠ ζήτησε 2 παραδείγματα από την InStat Scout και του έστειλε τα τελευταία παιχνίδια των 2 ομάδων μας που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους.

Ακολουθούν μερικά στατιστικά από τον αγώνα στο Μπερναμπέου (τις φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε στην σελίδα του ΠΑΣΠ):

Μέση θέση των ποδοσφαιριστών:
Η Ρεάλ πίεζε πολύ ψηλά αφού η μέση θέση των ποδοσφαιριστών της στον αγώνα ήταν ψηλά στο γήπεδο. Ο Κριστιάνο ξεχωρίζει στη κορυφή ενώ όλοι τις οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν περισσότερο πάνω από το κέντρο, με εξαίρεση των δύο κεντρικών αμυντικών που κι αυτοί ήταν σχεδόν στο κέντρο! Ο ΑΠΟΕΛ από την άλλη είχε συμπαγές κέντρο αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές ως επί το πλείστον κινήθηκαν στο χώρο του κέντρου του γηπέδου. Ακόμη κι όταν ο Ποτέ μπήκε αλλαγή στη θέση του Ντε Καμάργκο αγωνίστηκε πιο πίσω. Γενικά δεν οπισθοχώρησε η ομάδα του ΑΠΟΕΛ όμως ο ποδοσφαιριστής που κινήθηκε πιο μπροστά από όλους ήταν ο Εμπεσίλιο.

Επιθέσεις:
Οι επιθέσεις του ΑΠΟΕΛ γίνονταν από τα άκρα με τις μόνες πετυχημένες (10%) αυτές από αριστερά. Ενώ η Ρεάλ επιτέθηκε περισσότερο από αριστερά, μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας είχαν οι λιγότερες επιθέσεις της από τον άξονα (23%).

Συνδυασμοί πάσας:
Οι πιο συχνές πάσες του ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι ήταν αυτές μεταξύ Εμπεσίλιο και Βινίσιους με τους δύο να ανταλλάζουν 13 πάσες στο σύνολο σχεδόν ισομερώς. 13 πάσες αντάλλαξαν σχεδόν ισομερώς και οι Αλωνεύτης – Λάγο στο αριστερό άκρο. Από την άλλη οι Ντε Καμάργκο – Βινίσιους αντάλλαξαν μεν 12 πάσες όμως οι περισσότερες (8) από αυτές ήταν πάσες από τον επιθετικό του ΑΠΟΕΛ στον μέσο.

Επανάκτηση μπάλας:
Κανένας παίκτης του ΑΠΟΕΛ δεν επανέκτησε μπάλα στο επιθετικό μισό της ομάδας. Αντίθετα όμως στην άμυνα τα πήγαν πολύ καλά με τον Πραξιτέλη Βούρο να έχει τις περισσότερες (13) και τον Ρουέδα να ακολουθεί με 8.

Ατομικά στατιστικά:
Οι πιο κινητικοί ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ ήταν οι Ντε Καμάργκο – Αλωνεύτης αφού έκαναν συνολικά 66 και 64 ενέργειες αντίστοιχα. Παρόλο που ο Ρουέδα έκανε μόνο 46 ενέργειες στο παιχνίδι είχε το ψηλότερο επιτυχημένο ποσοστό αφού 91% αυτών των ενεργειών ήταν πετυχημένες.

Τις περισσότερες πάσες έκανε ο Βινίσιους (49 με ποσοστό επιτυχίας 94%) αλλά ο Καρλάο που έκανε 16 τις είχε όλες επιτυχημένες 100%. Στις πάσες κλειδιά πρώτος ο Αλωνεύτης με 4. Στις μονομαχίες οι Ντε Καμάργκο (33 κέρδισε τις 22) κι Αλωνεύτης (23 κέρδισε τις 6) ξεχώρισαν. Στις εναέριες μονομαχίες ο Ντε Καμάργκο κατά πολύ ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ με τις περισσότερες (18 κέρδισε τις 13). Ο Στάθης Αλωνεύτης επιχείρησε τις περισσότερες ντρίμπλες, 6 στο σύνολο με τις μισές πετυχημένες ενώ έκανε και τα περισσότερα τάκλιν (9) με 2 πετυχημένα.

Νούνο Μοράις:
Ο Μοράις κινήθηκε σχεδόν σε όλο το γήπεδο περισσότερο όμως κεντροδεξιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ