aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣε μπελάδες από τα «μωρά» ο ΑΠΟΕΛ

Σε μπελάδες από τα «μωρά» ο ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τα νιάτα και ο ενθουσιασμός νίκησαν την εμπειρία και το μεγάλο μπάτζετ! Η Βιτορούλ αποδείκτηκε και στην πράξη ομάδα που συγκεντρώνει ταλέντο, ταχύτητα και τα συνδυάζει παίζοντας σύγχρονο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Έτσι, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά και ήταν αυτή η ομάδα που έφυγε με τη νίκη από το γήπεδο με 1-0, ένα αποτέλεσμα που την βρίσκει σε θέση οδηγού σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκριση. Πέραν των πιο πάνω είναι και πιο έτοιμη, αφού το πρωτάθλημα Ρουμανίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο ΑΠΟΕΛ έχει πλέον ένα βουνό –χωρίς καμία δόση υπερβολής-  να ανέβει, αφού για να φτάσει σε σκορ πρόκρισης πρέπει να υπερβάλει –κυριολεκτικά- εαυτόν!

Καμία από τις δυο ομάδες δεν κλείστηκε, ούτε ακολούθησε τακτική σκοπιμότητας με την έναρξη του αγώνα. Εξ ου και το γεγονός ότι η μπάλα ανεβοκατέβαινε και δημιουργούνταν φάσεις μπροστά από τα δύο τέρματα, με τους Ρουμάνους σαφώς πιο επιθετικούς και απειλητικούς. Ο ΑΠΟΕΛ κρατούσε εύκολα, δύσκολα μακριά από το τέρμα του Βάτερμαν τους επιθετικούς της Βιτορούλ, ενώ όποτε του δινόταν η ευκαιρία προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά από το τέρμα του Ριμνιτσεάνου.

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ανήκε στους Ρουμάνους, με τον Βάτερμαν να εξουτερώνει το πλασέ του Τουτσουντεάν (15’). Μετά το πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία και τον έλεγχο του αγώνα και πίεσαν τον ΑΠΟΕΛ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ωστόσο ήταν οι γαλαζοκίτρινοι που απείλησαν το τέρμα της Βιτορούλ, με τον Ντε Καμάργκο να μη σημαδεύει σωστά (23’) και τον Βραζιλιάνο, να βρίσκεται και πάλι σε επίκαιρη θέση (μετά από μπαλιά του Μπερτόλιο), αλλά ο τερματοφύλακας της Βιτορούλ φώναξε «παρών».

Ποδόσφαιρο κατοχής προσπάθησε να παίξει στην αρχή της επανάληψης ο ΑΠΟΕΛ, αλλά ήταν και πάλι η Βιτορούλ η ομάδα που πήρε την πρωτοβουλία στις κινήσεις και προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της. Ο ΑΠΟΕΛ αδυνατούσε να συνδυαστεί και να βγει με αξιώσεις μπροστά, παρότι ο Μπερτόλιο έδειχνε και είχε διάθεση για να δημιουργήσει. Για ένα τρίλεπτο (56’ – 59’) η Βιτορούλ έκλεισε και τους γαλαζοκίτρινους στα καρέ τους, με τον Βάτερμαν να υψώνει «τείχος» στις ορέξεις των Ρουμάνων. Ο ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε να αντιδράσει, πλην όμως οι ενέργειες των ποδοσφαιριστών του ήταν περισσότερο σπασμωδικές, παρά οργανωμένες και ουσιαστικές. Και όταν η Βιτορούλ επανήλθε, ο Γκανέα με γκολ φάουλ ποίημα έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Μετά το γκολ, οι Ρουμάνοι έριξαν στροφές και κοίταξαν να «προστατέψουν» το υπέρ τους αποτέλεσμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κλείστηκαν στα καρέ τους. Αντίθετα, όποτε τους δινόταν η ευκαιρία έβγαιναν μπροστά και δημιουργούσαν καταστάσεις μπροστά από το τέρμα του Βάτερμαν. Παρά την είσοδο του Βάντερ, ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός, στην προσπάθεια που κατέβαλε για να φτάσει στην ισοφάριση, αφού οι περισσότερές του επιθέσεις ήταν άναρχες και στερούνταν φαντασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ