aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΓιαννιώτας, στον δρόμο που χάραξε ο «Ντέβι»

Γιαννιώτας, στον δρόμο που χάραξε ο «Ντέβι»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είχε κάθε λόγο να τα πάρει ο Γιαννιώτας, που για δεύτερη φορά είδε να «κόβεται» από τον προπονητή του Ολυμπιακού Πειραιώς (την πρώτη από τον Μάρκο Σίλβα και τώρα από τον Βίκτορ Σάντσεθ) και να χάνει την ευκαιρία να δείξει τι και πόσα πραγματικά αξίζει.

Ο 23χρονος ακραίος επιθετικός φέρεται -σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Ελλάδα- να θέλει να πάρει «εκδίκηση» και να ζητά να μείνει ελεύθερος από τους ερυθρόλευκους και να επιλέξει μόνος του τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό (δεν το ‘χει μάλιστα σε τίποτα πλέον να πάει σε κάποιαν άλλη μεγάλη ελλαδική ομάδα).

Βέβαια, ο νεαρός λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Ολυμπιακός Πειραιώς, και πιο συγκεκριμένα χωρίς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που έχει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή. Και όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, οι ερυθρόλευκοι είναι σκληροί διαπραγματευτές όταν πρόκειται για μετεγγραφή ή παραχώρηση παίκτη που τους ανήκει.

gianniotas

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα που αφορά τον ΑΠΟΕΛ (αφού είναι γνωστή η θέληση των γαλαζοκίτρινων να βάλουν ή, καλύτερα, να κρατήσουν στο ρόστερ τους τον Γιαννιώτα) είναι το τι έγινε με την περίπτωση ενός άλλου ερυθρόλευκου, του Τομάς ντε Βινσέντι, όταν οι γαλαζοκίτρινοι ζήτησαν τα δικαιώματά του.

Το θέμα με τον Αργεντινό έγινε σίριαλ, σε σημείο που κάποια στιγμή η μετεγγραφή όδευε προς… ναυάγιο. Χρειάστηκε ο ΑΠΟΕΛ να κάνει οικονομική υπέρβαση, πληρώνοντας 500.000 ευρώ στους ερυθρόλευκους, για να αποκτήσει ο ποδοσφαιριστής την ελευθέρα του και με τον Ολυμπιακό να δικαιούται το 40% στο συνολικό ποσό ενδεχόμενης μετεγγραφής.

Εύκολα λοιπόν μπορεί να φανταστεί κάποιος προς ποιαν κατεύθυνση οδηγούνται τα πράγματα με τον Γιαννιώτα, με μια σημαντική όμως διαφορά. Ο ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2014, όταν έκανε τη συμφωνία με τον Ολυμπιακό, είχε την οικονομική άνεση να κάνει την υπέρβαση, αντίθετα με τώρα που τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά.

Άλλωστε, οι πρωταθλητές αναζητούν εδώ και μέρες υπαλλακτικές λύσεις για τα άκρα της επίθεσης, πριν ακόμα γίνει γνωστή η απόφαση του Βίκτορ για τον «Γιαν Γιαν», χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως δεν θα κάνουν την προσπάθειά τους να έχουν και στη νέα σεζόν στο ρόστερ τον βραχύσωμο ακραίο επιθετικό. Εφόσον βέβαια επιθυμεί το ίδιο και ο 23χρονος ποδοσφαιριστής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ