aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε Μόλντε ή Γκλέναβον η Ανόρθωση

Με Μόλντε ή Γκλέναβον η Ανόρθωση

Η Ανόρθωση θα αντιμετωπίσει την Λάτσι Αλβανίας στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λίγκ και αν προκριθεί θα αντιμετωπίσει το νικήτη μεταξύ Γκλέναβον (Βόρειου Ιρλανδίας) και Μόλντε (Νορβηγίας) με τους Νορβηγούς να είναι το ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση.

Μόλντε Νορβηγίας

Η Μόλντε Νορβηγίας πιθανότατα θα είναι ο αντίπαλος της Ανόρθωσης εάν φυσικά η «κυρία» ξεπεράσει το εμπόδιο της Λάτσι Αλβανίας στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιούροπα Λίγκ.

Η Νορβηιγκή ομάδα ιδρύθηκε στις 19 Ιουνίου 1991. Σ’ αυτά τα 27 χρόνια λειτουργίας της κατάφερε να αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλήτρια και τέσσερις φορές κυπελλούχος Νορβηγίας. Παράλληλα, είναι μια από τις δύο ομάδες Νορβηγικές ομάδες (η άλλη είναι η Ρόσενμποργκ)  που έχουν συμμετάσχει στους ομίλου του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μόλντε διανύει μια ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια αφού από το 2011 μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (2011,2012 και 2014) ενώ αναδείχθηκε και τέσσερις φορές Κυπελλούχος Νορβηγίας (1994,2005,2013,2014).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι προπονητής της Μόλντε είναι ο Όλε Γκούναρ Σόλσκγιέρ ένας από τους σπουδαιότερους Νορβηγούς επιθετικούς όλων των εποχών. Ο Νορβηγός έκανε μεγάλη καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ και συγκεκριμένα στην Μαν. Γιουνάιτεντ, αφού συνδέσε το όνομα του με επιτυχίες των κόκκινων διαβόλων.

Το αξέχαστο γεγονός στην καριέρα του ήταν ο τελικός του Τσάμπιονς Λίγκ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου το 1999 όπου μπήκε αλλαγή σκόραρε δύο φορές (90+1’ και 90+3’) και έδωσε το τίτλο στην ομάδα του.

Επίσης είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το πρωτάθλημα Νορβηγίας είναι ήδη σε εξέλιξη (έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής 13 αγωνιστικές) και η Μόλντε βρίσκεται στην όγδοη θέση με 20 βαθμούς.

Η έδρα της είναι το Aker Stadion και είναι χωρητικότητας 11.800 θέσεων.

Γκλέναβον Βορείου Ιρλανδίας

Η Γκλέναβον είναι υποψήφια αντίπαλος της Ανόρθωσης για τον 2ο προκριματικό.

Για να γίνει αυτό η ομάδα από την βόρεια Ιρλανδία, θα πρέπει να κάνει την έκπληξη και να αποκλείσει την Νορβιγική Μόλντε που είναι το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης.

Η Γκλέναβον είναι ιδρύθηκε το 1889 και κατέφερε να κατακτήσει μέχρι σήμερα τρία πρωταθλήματα και εφτά κύπελλα.

Την περσινή χρονιά κατέφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος ενώ πέρσι έδωσε το παρόν της στον 1ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και αποκλείστικε από τιην Ισλανδική Ρέικιαβικ.

Ο προπονητής της Γκλέναβον είναι ο 37χρόνος Γκάρι Χαμίλτον που έχει διπλό ρόλο προπονητή παίκτη αφού έπαιξε και σε κάποια παιχνίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ