aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Πρωτοπόρος… 744 ψυχών!

ΑΕΛ: Πρωτοπόρος… 744 ψυχών!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είναι σαν ένα μικρό θαύμα! Άμα σκεφτεί κάποιος πού βρισκόταν πέρσι, τα προβλήματα με τις αποχωρήσεις, την εχθρική στάση που επιμένουν κάποιοι να τηρούν έναντι του Ανδρέα Σοφοκλέους, το μικρό μπάτζετ, την απειρία του προπονητή και με την αποχή του κόσμου, είναι άθλος για την ΑΕΛ που βρίσκεται στην κορυφή με το πέρας 12 αγωνιστικών. Αμφιβάλλει κανείς πως έχει ξεπεράσει τα όριά της; Προψές απέναντι στον Ερμή μπήκαν τρία γκολ (3-2), σε παιχνίδι κόντρα σε σκληροτράχηλο αντίπαλο, με τους παίκτες που τα σημείωσαν… να ψάχνουν να βρουν στην κερκίδα κόσμο για να πανηγυρίσουν και να μη βρίσκουν ανταπόκριση!

Ο Αντάμοβιτς, ο Ρομάν και ο Ζούνιορ, δεν τα χάρηκαν όσο έπρεπε και όπως άρμοζε στην προσπάθεια της ομάδας τους. Είναι γνωστό, πως ο κόσμος της ΑΕΛ ήταν πάντα η δύναμη της, προψές όμως κόπηκαν μόνο 744 εισιτήρια. Οι γαλαζοκίτρινοι είναι πάντως πρώτοι και όσο και αν δεν την υπολογίζουν (κάτι τέτοιο ίσχυε και την περίοδο 2011-12), κανείς δεν ξέρει μέχρι πού μπορούν να φτάσουν. Η ειδοποιός διαφορά της περιόδου της κατάκτησης του πρωταθλήματος με την τρέχουσα, ήταν πως ο κόσμος έκανε σαν τρελός για να δει την ομάδα του. Η ΑΕΛ λοιπόν δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από την κάρτα φιλάθλου.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΛ: Την… γλύτωσε, αλλά επιβάλλεται να βελτιωθεί

Γι’ αυτό και ό,τι κάνουν και ό,τι πετυχαίνουν ο Ντούσαν Κέρκεζ και οι ποδοσφαιριστές του είναι επίτευγμα. Ο Βόσνιος προπονητής έχει αλλάξει πολλά και δεν ισχυρίζεται κανείς πως όλα είναι τέλεια, όμως προσπαθεί μέσα από τη δική του φιλοσοφία να κτίσει ένα οικοδόμημα σε στέρεες βάσεις. Μπορεί να προηγήθηκαν δύο ήττες από Απόλλωνα (0-3) και Νέα Σαλαμίνα (1-4), όμως η ομάδα της Λεμεσού έχει δικαίωμα να ελπίζει πως θα έλθουν και καλύτερες μέρες. Μπορεί να συνεχίσει να οδηγεί την κούρσα, μπορεί και να πέσει, όμως δεν χάνουν την πίστη τους οι γαλαζοκίτρινοι για την υλοποίηση του βασικού στόχου, που είναι η εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Όσο για την προψεσινή νίκη, ήλθε μετά από τεράστια προσπάθεια. Δύο λάθη στην άμυνα, έβαλαν τον Ερμή στο παιχνίδι. Δεν έφτανε αυτό, η ΑΕΛ έμεινε νωρίς χωρίς τον καλύτερο της ακραίο επιθετικό (Τόρες), έλειπε και ο Μπενίτεθ, ενώ ήταν απόντες λόγω καρτών οι Αβραάμ και Λαφράνς. Πήρε όμως αυτό που ήθελε και ανέβηκε πρώτη. Για πόσο; Όσο μπορέσει και όσο αντέξει, λένε στις τάξεις των γαλαζοκιτρίνων. Η αγωνία δεν είναι στη δική της πλευρά, αλλά στις ομάδες που αν δεν κατακτήσουν το πρωτάθλημα 2018-19, θα θεωρήσουν πως απέτυχαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ