aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤα καλά φυλαγμένα μυστικά του Ιδιάκεθ

Τα καλά φυλαγμένα μυστικά του Ιδιάκεθ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ασφαλώς και δεν ήλθε η συντέλεια του κόσμου, για την ΑΕΚ, μετά την ήττα με 5-2 από την Ομόνοια. Ασφαλώς και προβλημάτισε, όχι αυτή καθ’ αυτή η ήττα, αλλά η εμφάνιση και η έκταση που πήρε το σκορ. Ασφαλώς και επρόκειτο για ένα «περίεργο» (όχι  ντε και καλά τρελό), ανατρεπτικό –από την άποψη της εξέλιξης, της μορφής και του χαρακτήρα του- παιγνίδι που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να σου προσφέρει. Ήταν ένα παιγνίδι που σημαδεύτηκε από πολλές συγκυρίες, οι περισσότερες υπέρ της Ομόνοιας και «θύμα» την ΑΕΚ. Φάσεις που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα, όπως η κόντρα και ο «εξοστρακισμός» της μπάλας στο πρώτο γκολ ή πάλι το τρίτο τέρμα που προήλθε από αυτογκόλ.

Χωρίς αμφιβολία ωστόσο, ευθύνη για την ήττα και την εμφάνιση φέρει και ο προπονητής της ομάδας, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, που προς τιμήν του ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την ήττα, κρατώντας για τον εαυτό του τα όποια «μυστικά» της ομάδας του. Φυσικά ο Βάσκος δεν είναι ο εις και μόνος που φέρει την ευθύνη για την ήττα. Τα αίτια και οι λόγοι δεν εστιάζονται μόνο στο χθεσινό παιγνίδι. Είναι κάποια θέματα που πάνε πίσω και έχουν να κάνουν με την εν γένει δομή, το χτίσιμο και τις «απαιτήσεις» της ομάδας. Το υλικό που έχει στα χέρια του ο Ιδιάκεθ είναι μεν ποιοτικό, το σύνολο είναι «δεμένο», υπάρχει καλή χημεία, σε κάποιες ειδικές συνθήκες αγώνα ωστόσο όλη η ομάδα «μπουκώνει» και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Όπως η ταχύτητα, οι γρήγορες επιστροφές και η έλλειψη επιθετικών ιδεών. Ζητούμενο για τον Ιδιάκεθ και τους ποδοσφαιριστές του είναι να γίνει η ανάλογη διαχείριση αυτής της ήττας και να μην τους πάρει από κάτω.

Η ίδια (σχεδόν) ομάδα ήταν που διεκδίκησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας τα τελευταία δύο χρόνια και είναι η ίδια ομάδα που μετρούσε 3/3 στους φετινούς αγώνες πρωταθλήματος χωρίς να δεχθεί γκολ. Το αν παρατηρήθηκαν κάποιες αδυναμίες ή και κενά, αυτό μπορεί σε πρώτη φάση να διορθωθεί εκ των έσω και κατά δεύτερο λόγο προπονητής και τεχνικός διευθυντής (λέγε με Τσάβι Ρόκα) να αναζητήσουν βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες λύσεις. Από τη στιγμή που έγινε επιλογή συγκεκριμένου μοντέλου και ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό, καθώς η σεζόν βρίσκεται μόλις στην αρχή. Τα όποια λάθη σε επιλογές ή και σχεδιασμό, αυτό θα πρέπει να εξεταστεί με το νέο ημερολογιακό έτος, για να διορθωθεί ότι μπορεί να διορθωθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ