aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΓια το τρίτο ευρωπαϊκό «διπλό»

Για το τρίτο ευρωπαϊκό «διπλό»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ΑΕΚ θα δώσει απόψε (21:45) στο Μπέλφαστ το 13ο εκτός Κύπρου παιχνίδι στην ευρωπαϊκή ιστορία της. Απέναντι στην Κλίφτονβιλ θα επιδιώξει το τρίτο της «διπλό», αφού προηγήθηκαν την περίοδο 2011-12 το πελώριο 8-0 επί της Φλοριάνα και προσφάτως το 3-1 κόντρα στη Φολγκόρε.

Σαφέστατα, σε εκτός έδρας ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα που θα δώσει πιθανότητες πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού. Η αποφυγή της ήττας, ειδικά με γκολ στο γήπεδο της αντιπάλου, είναι πάντοτε βοηθητική στην προσπάθεια εξασφάλισης της πρόκρισης. Ωστόσο, οι κιτρινοπράσινοι έχουν τις δυνατότητες να πάρουν τη νίκη απόψε στο Σόλιτουντ και να γίνουν το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Κατ’ αρχάς έδειξαν στα δύο ματς με την ομάδα του Σαν Μαρίνο ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Μπαίνοντας λοιπόν απόψε στο τρίτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, μπορούν να παρουσιαστούν ακόμη πιο έτοιμοι, έστω και απέναντι σε έναν πιο δύσκολο αντίπαλο. Έπειτα, όσο και αν δεν πρέπει να υποτιμάται κανένας αντίπαλος, σαφέστατα η βορειοϊρλανδική ομάδα δεν είναι φόβητρο.

Επομένως, με εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων της ΑΕΚ, είναι εφικτή η επίτευξη του στόχου της: να φύγει από τη Βόρεια Ιρλανδία νικήτρια, ώστε να έχει το πάνω χέρι ενόψει του επαναληπτικού, που θα διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Αναφορικά με το πλάνο του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, αναμένεται να παρουσιάσει διαφοροποιήσεις σε σχέση με το δεύτερο ματς απέναντι στη Φολγκόρε. Ο Βάσκος προπονητής θα δώσει κατά πάσα πιθανότητα τη θέση κάτω από τα δοκάρια για πρώτη φορά στον νεοαποκτηθέντα Ρουβέν Μίνιο. Ο Καταλανός τερματοφύλακας έχει το προβάδισμα απέναντι στον Μικέλ Σαϊθάρ, ο οποίος βιώνει τις τελευταίες του ημέρες στην ομάδα της Λάρνακας. Όπως γράψαμε ξανά, ο Ματέους Ταουντούλ παραχωρήθηκε στην ΑΕΖ.

Έπειτα, ο Ντάνιελ Μοϊσόφ αναμένεται να επανέλθει στο αρχικό σχήμα και να πάρει θέση πλάι στον Νταβίδ Καταλά στο κέντρο της άμυνας. Ο Σκοπιανός προφυλάχθηκε στο Σαν Μαρίνο λόγω μιας ενόχλησης που αποκόμισε στο πρώτο ματς, αλλά σήμερα υπολογίζεται πως θα πάρει τη θέση του Άντερ Μουρίγιο. Επίσης, ο Χουάν Ορτίθ εξέτισε την ποινή του από τα περσινά ματς με την Μπορντό και είναι για πρώτη φορά διαθέσιμος.

Τέλος, ο Τέτε ίσως πάρει τη θέση του αριστερού εξτρέμ, ενδεχόμενο που θα αφήσει στον πάγκο τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη. Από εκεί και πέρα, οι Ηλίας Χαραλάμπους, Χόρχε Λαρένα, Βανσάν Λαμπάν, Τζοάν Τομάς, Ιβάν Τρισκόφσκι και Αντρέ Άλβες είναι τα φαβορί για την ενδεκάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ