aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙστορική πρεμιέρα με χαρμόσυνα νέα για το Κόσοβο!

Ιστορική πρεμιέρα με χαρμόσυνα νέα για το Κόσοβο!

Μόλις επτά ώρες πριν την έναρξη του πρώτου επίσημου αγώνα του Κοσσόβου στα χρονικά της ιστορίας, η FIFA έδωσε την άδεια σε πέντε παίκτες να παίξουν κόντρα στην Φινλανδία παρόλο που στο παρελθόν είχαν χριστεί διεθνείς με την Αλβανία.

Το Κόσσοβο αντιμετωπίζει την Φινλανδία στο Τουρκού στην πρεμιέρα για τον 9ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι Μιλότ Ρασίτσα, Χερολίντ Σάλα, Αμίρ Ραχμάνι, Αλμπάν Μέχα και Σαμίρ Ουϊκάνι θα έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν με την χώρα καταγωγής τους και να αλλάξουν εθνικότητα. Επιπλέον, ένας ακόμα παίκτης ο Βαλόν Μπερίσα περιμένει να μάθει εάν θα μπορέσει να παίξει με το Κόσσοβο παρόλο που είναι διεθνής με τη Νορβηγία. Οι Κοσσοβάροι είναι αισιόδοξοι πως θα πάρει την άδεια αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Τα χαρμόσυνα νέα προκάλεσαν έκρηξη χαράς στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή του Κοσσόβου στο Τουρκού της Φινλανδίας. Οι παίκτες και οι παράγοντες της ομάδας περίμεναν για ώρες τις εξελίξεις με αγωνία. Ο Ουϊκάνι, ο 28χρόνος γκολκίπερ της Πίζας και αρχηγός του Κοσσόβου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Βγήκα έξω από το λόμπι και έκλαψα… Μου βγήκε η ανακούφιση».

Πλέον άπαντες στοχεύουν να συνδυάσουν το επίσημο ντεμπούτο της εθνικής Κοσσόβου με νίκη, παρά τις αβεβαιότητες που κράτησαν για μια εβδομάδα σχετικά με το ποια θα είναι η σύνθεση της ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το Κόσσοβο έγινε μέλος της FIFA τον περασμένο Μάιο με παίκτες που είτε είχαν γεννηθεί στο Κόσσοβο είτε είχαν κοσσοβάρικη καταγωγή και είχαν αγωνιστεί με τις εθνικές ομάδες άλλων χωρών. Οι τελευταίοι εφόσον το ήθελαν, υπέβαλλαν αίτηση στην FIFA και συγκεκριμένα στην ειδική τετραμελή επιτροπή καθεστώτος παικτών.

Η διαδικασία αμαυρώθηκε από καθυστέρηση και αβεβαιότητα με αποτέλεσμα πολλοί να κάνουν λόγο για φάρσα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ