aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο Γιάννης Μαύρου των €10.000!

Σαν ανέκδοτο μοιάζει το σκηνικό της τελευταίας νύχτας των μετεγγραφών.

Ένα.. εγγλέζικο έθιμο, αφού τέτοια ημέρα στη Μεγάλη Βρετανία χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Και σιγά – σιγά το κάναμε και… κυπριακό. Ο ΑΠΟΕΛ πήρε τον Εστρέλα, η ΑΕΛ τον Ντίνα, η Δόξα τον Μυρθιανό, το Παραλίμνι τον Σαλάι Γκεζίμ, ενώ η Ανόρθωση ανακοίνωσε τον Έλιο Πίντο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Τώρα, γιατί οι ομάδες μας περιμένουν μέχρι τις… καθυστερήσεις της μετεγγραφικής περιόδου για να ενισχυθούν, το γνωρίζουν μόνο οι παράγοντές τους και οι προπονητές τους. Λογική εξήγηση δεν υπάρχει, εκτός κι αν κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι πρόκειται για λαϊκή αγορά, όπου αν πας την τελευταία στιγμή μπορεί να βρεις πράγμα που… σαλεύει σε εξευτελιστική τιμή.

Την τελευταία ημέρα των μετεγγραφών, οι ΑΕΛίστες έμαθαν καλύτερα τον Γιάννη Μαύρου. Ήταν στην ομάδα τους από την αρχή της περιόδου, αλλά χθες κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του. Στην πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα, ο μικρός ήταν όλα τα λεφτά της νίκης επί του Άρη.

9a

Σκόραρε ένα γκολ με ψυχραιμία μπαρουτοκαπνισμένου φορ, έχασε άλλο ένα ενώ ήταν σε πλεονεκτική θέση και γενικά ήταν μία συνεχής πηγή κινδύνου για την άμυνα του Άρη. Σίγουρα, πολύ καλύτερος, από τα «παλτά» που έχουν αποχωρήσει.

Ο Μαύρου μπήκε πολύ μικρός στα βάσανα φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού Λευκωσία. Τακτακαλίτης, στα 18 του προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα στη Β’ Κατηγορία και τη σεζόν 2013-14 είχε 19 συμμετοχές (3 γκολ).

Στην περσινή περίοδο είχε 24 συμμετοχές (4 γκολ) κι επιβεβαίωσε το ταλέντο του, αφού ήταν στέλεχος και όλων των μικρών εθνικών μας ομάδων. Ο Χριστάκης Χριστοφόρου τον πήρε τσάμπα από τον Ολυμπιακό, αφού η μετεγγραφή του στοίχισε όλες κι όλες 10 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο Γιάννης Μαύρου χάρισε 4-5 χιλιάδες που είχε να παίρνει. Ας μην νομίσει κανένας ότι ο μικρός είναι από κανένα τζάκι της Λευκωσίας.

Φτωχόπαιδο είναι και μέσα από το ποδόσφαιρο προσπαθεί να χτίσει το μέλλον του. Όπως φάνηκε χθες, μπορεί να τα καταφέρει… Πολύ καλύτερα από τους πολυδιαφημισμένους και ακριβοπληρωμένους που έρχονται ως Μεσσίες και τελικά δεν ακουμπούν την μπάλα.

9b

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ