aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΑυστρία-Σκόπια 3-1: Με το δεξί χάρις στις «χρυσές αλλαγές»

Αυστρία-Σκόπια 3-1: Με το δεξί χάρις στις «χρυσές αλλαγές»

Η Αυστρία μπήκε με το δεξί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Νίκησε 3-1 τα Σκόπια στο Βουκουρέστι έχοντας για σκόρερ τους Λάινερ (18′), Γκρέγκοριτς (78′) και Αρναούτοβιτς (90’), ενώ για την ηττημένη μείωσε προσωρινά ο Πάντεφ (28′). Οι σκόρερ των δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσαν «χρυσές αλλαγές» για τη νικήτρια.

Για τα Σκόπια μπήκε αλλαγή στο 82’ ο Ιβάν Τρισκόφσκι της ΑΕΚ, εντούτοις δεν μπόρεσε να φανεί στα εναπομείναντα 12 λεπτά (το ματς έληξε στο 90’+4).

Οι Αυστριακοί παρατάχθηκαν με ένα 3-1-4-2, αλλά με τον Ντάβιντ Αλάμπα να ανεβαίνει απ’ τα στόπερ και να γίνεται ακόμα ένας μέσος με ικανότητα να δημιουργήσει. Στόχος να νικήσει αριθμητικά σε κάθε σημείο του αγωνιστικού χώρου την αντίπαλό της, η οποία στην πραγματικότητα ήθελε απλά να μην νικηθεί αμυντικά και γι’ αυτό παρέταξε 5 αμυντικούς.

Το «γέμισμα» των χώρων κι από τις δύο πλευρές άφησε μόνο έναν τρόπο επικίνδυνης επίθεσης, τα γεμίσματα στην περιοχή. Σε ένα τέτοιο, ο Μάρσελ Ζάμπιτσερ βρήκε με πανέμορφη σέντρα τον Στέφαν Λάινερ κι αυτός με υπέροχο εναέριο σουτ άνοιξε το σκορ.

Οι Αυστριακοί παρέμειναν έξω από την περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας και είχε ακόμα μία ευκαιρία με τον Σάσα Κάλαϊτζιτς, όμως στο 28ο λεπτό όλα άλλαξαν. Μία κωμική αλυσιδωτή ενέργεια των αμυντικών της Αυστρίας έφερε τον Γκόραν Πάντεφ με την μπάλα στα πόδια προ κενής εστίας. Ο επιθετικός των Σκοπίων σκόραρε στην 120ή συμμετοχή του με το εθνόσημο και μαζί με το «παρθενικό” γκολ» της χώρας του σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, έγινε ο 2ος γηραιότερος σκόρερ σε Euro (37 ετών και 321 ημερών, πίσω μόνο από τον 38χρονο Αυστριακό Ίβιτσα Βάστιτς απ’ το 2008).

Η Αυστρία… εγκαταστάθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή των Σκοπίων τόσο στο τέλος του 1ου ημιχρόνου όσο και στην αρχή του 2ου, παρότι έκανε μία αλλαγή, με τον Φίλιπ Λίνχαρτ να παίρνει τη θέση του Αλεκσάνταρ Ντράγκοβιτς στην ανάπαυλα.

Τα Σκόπια εξακολουθούσαν να μην έχουν την μπάλα στα πόδια τους και να μην τους… νοιάζει, περιμένοντας μία αντεπίθεση με τον Έλιφ Έλμας και τον Πάντεεφ. Στον αντίποδα, ο Φράνκο Φόντα δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια βλέποντας ότι δεν αλλάζει κάτι, βάζοντας στη μάχη τον ανέτοιμο για 90λεπτο Μάρκο Αρναούτοβιτς και τον Μίχαελ Γκρέγκοριτς.

Ο Γερμανός τεχνικός χρειάστηκε ακόμα μία παρέμβαση για να βρει το πολυαναμενόμενο γκολ, αφού πρώτα ο Στόλε Ντιμιτριέφσκι έσωσε εντυπωσιακά το 2-1 απ’ τον Γκρέγκοριτς. Ο Ντάβιντ Αλάμπα πέρασε στο κέντρο και η άμυνα έμεινε με 2 στόπερ. Ο Αυστριακός αμυντικός της Ρεάλ -πλέον- ήταν αυτός που στο 78′ έβγαλε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, με τον Γκρέγκοριτς να προλαβαίνει την έξοδο του Ντιμιτριέφσκι και να γράφει το 2-1.

Με το σκορ υπέρ της, η Αυστρία δεν είχε κανένα πρόβλημα στα τελευταία λεπτά. Τα Σκόπια εξακολουθούσαν να μην έχουν πλάνο επίθεσης απέναντι σε οργανωμένη άμυνα και οι Αυστριακοί έκαναν αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα νοκ άουτ, το οποίο ολοκληρώθηκε με το γκολ μιας άλλης αλλαγή, του Αρναούτοβιτς.

Την προσεχή Πέμπτη οι νικητές αντιμετωπίζουν την Ολλανδία, ενώ την ίδια μέρα η Βόρεια Μακεδονία παίζει με την Ουκρανία.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς (46′ Λίνχαρτ), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Ξ. Σλάγκερ (90+4′ Ιλσάνκερ)), Λάινερ, Λάιμερ (90+4′ Μπαουμγκάρτλινκερ), Ζάμπιτσερ, Ούλμερ, Κάλαϊτζιτς (59′ Αρναούτοβιτς), Μπαουμγκάρτνερ (58′ Γκρέγκοριτς)

Σκόπια (Ίγκορ Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Νικόλοφ (64′ Μπεϊτουλάι). Στ. Ριστόφσκι, Ντ. Βελκόφσκι, Μούσλιου (86′ Μ. Ριστόφσκι), Αλιόσκι, Μπάρντι (82′ Τριτσκόφσκι), Αντέμι, Έλμας, Πάντεφ, Τραϊκόφσκι (64′ Κοσταντίνοφ)

Σκόρερ: Λάινερ 18′, Γκρέγκοριτς 78′, Αρναούτοβιτς 90′ / Πάντεφ 28′

Κίτρινες: – / Τραϊκόφσκι

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Εθνικό Στάδιο Βουκουρουστίου.

Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία).

Ά Βοηθός Διαιτητής: Μεχμέτ Κουλούμ (Σουηδία).

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στέφαν Χάλμπεργκ (Σουηδία).

4ος Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία).

VAR: Μπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία).

AVAR: Κρις Κάβαναγκ (Αγγλία), Μπένζαμιν Πάζ (Γαλλία), Ζερόμ Μπρισάρντ (Γαλλία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

18′ ΓΚΟΛ 1-0! Υπέροχη σέντρα του Σάμπιτσερ από τα αριστερά όπως αναπτύσσεται η Αυστρία, ο Λάιμερ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και με εναέριο πλασέ νίκησε από κοντά τον Ντιμιτριέφσκι.

28′ ΓΚΟΛ 1-1! Τα Σκόπια ισοφαρίζουν με τον Πάντεφ, έπειτα από λάθος έξοδο του Μπάχμαν ο οποίος μπερδεύτηκε με τον αμυντικό Χιντερέγκερ, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του με τον 37χρονο φορ να παίρνει το δώρο για το 1-1.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

AΡΧΙΣΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

78′ ΓΚΟΛ 2-1! Μετά από φάση… πολιορκίας, ο Αλάμπα βγάζει την σέντρα από τα αριστερά με τον Γκρέγκοριτς να πετάγεται μπροστά από την εστία και με κοντινό πλασέ να κάνει το 2-1!

90′ ΓΚΟΛ 3-1! Ο Αρναούτοβιτς δίνει γερό προβάδισμα στους Αυστριακούς, πλασάροντας εύστοχα.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ