aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΦεστιβάλ Νέων: Δέκατη στην Ευρώπη η Σοφία Χατζησάββα

Φεστιβάλ Νέων: Δέκατη στην Ευρώπη η Σοφία Χατζησάββα

TOY ANΔΡΕΑ ΟΔΥΣΣΕΩΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Με τη Σοφία Χατζησάββα να παίρνει τη δέκατη θέση στον τελικό της σφυροβολίας, σημειώνοντας -για την ώρα- τη μεγαλύτερη επιτυχία της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, συνεχίστηκε την Τρίτη 25 Ιουλίου η δράση στους αγώνες που διεξάγονται στο Γκιόρ της Ουγγαρίας.

Μπορεί να έμεινε μακριά από την προσωπική της επίδοση, την οποία είχε βελτιώσει στα προκριματικά, όμως η παρουσία και μόνο στον τελικό είναι από μόνη της επιτυχία. Η Σοφία Χατζησάββα, με δυνατό άνεμο κόντρα, έριξε την καλύτερη της βολή στα 54.05 μέτρα, μένοντας μακριά από το 58.56μ. με το οποίο πήρε πρόκριση στον τελικό. Η άλλη της έγκυρη προσπάθεια (ακύρωσε και μία), ήταν στα 50.59μ.

Η Κύπρια αθλήτρια μετά την ολοκλήρωση του τελικού, ήταν χαρούμενη μεν που έφθασε ως εκεί, στεναχωρημένη δε καθώς γνώριζε ότι μπορούσε και για καλύτερες προσπάθειες. Το είχε αναγνωρίσει η ίδια μάλιστα κατά τη διάρκεια των βολών της, το τεχνικό σημείο που είχε κάνει λάθος, προτού χρειαστεί να της το επισημάνει ο προπονητής της.

Δράση είχαμε και στα εμπόδια αγοριών, με τον Ρένο Χριστοφόρου να συμμετέχει στην πρώτη σειρά των ημιτελικών, των 110 μέτρων με εμπόδια. Ο Κύπριος εμποδιστής τερμάτισε στα 15.26 δευτερόλεπτα και αποκλείστηκε από τον τελικό, στον οποίο προκρίθηκαν οι οχτώ καλύτεροι χρόνοι.

Κοντά, αλλά τόσο μακριά οι ποδηλάτες μας: Έχοντας εκ των προτέρων δύσκολο έργο, κόντρα στην ελίτ της ποδηλασίας (υπερδυνάμεις τις είχε αποκαλέσει ο προπονητής Ιωάννης Ταμουρίδης), η αποστολή για τους δύο Κύπριους ποδηλάτες έγινε ακόμη δυσκολότερη λόγω της flat διαδρομής που δεν τους ευνόησε σαν αθλητές. Η Δήμητρα Κουκουμά, με χρόνο 17:18 τερμάτισε 60η σε σύνολο 72 αθλητριών, ενώ ο Σάββας Ζένιου στην 78η θέση σε σύνολο 97 αθλητών με χρόνο 15:07. Αμφότεροι ήταν δύο λεπτά περίπου πιο αργοί από τους νικητές, στην ατομική χρονομέτρηση των δέκα χιλιομέτρων.

Η δράση στο τζούντο: Ο Λουκάς Λουκά προκρίθηκε αυτόματα στο δεύτερο αγώνα του τζούντο στην κατηγορία του (-55κ.), με τη νίκη του να καταγράφεται. Στο δεύτερο αγώνα, αντιμετώπισε τον Μπέκα Τσιφιάνι, απ’ τον οποίο ηττήθηκε, αλλά λόγω του ότι ο Γεωργιανός τζουντόκα έφθασε στον τελικό, δόθηκε η ευκαιρία στον Κύπριο αθλητή για να συνεχίσει μέσω του ρεπεσάζ. Αντιμετώπισε στην συνέχεια τον Σουηδό Εμίλ Χένρικσον, τον οποίο νίκησε, για να ηττηθεί όμως από τον Μολδαβό Αντίλ Οσμάνοβ και να αποκλειστεί.

Δύο τελικοί την Τετάρτη: Σε τέσσερα μέτωπα θα υπάρχει Κυπριακή δράση την Τετάρτη 26 Ιουλίου, με δύο τελικούς στο στίβο και τα προκριματικά στην ενόργανη. Η Αμαλία Τσιτσεκλή είναι αυτή που ξεκινάει πρώτη χρονικά στη μέρα, στα προκριματικά των 400μ. ελεύθερο, στις 10:50 το πρωί (ώρα Κύπρου). Θα ακολουθήσει στις 11:00 ο πρώτος αγώνας του Κύπρου Κούρρη στο τζούντο, στην κατηγορία κάτω των 60 κιλών. Στις 16:00 αρχίζει τις προσπάθειες της στην Ενόργανη Γυμναστική, η Γκλόρια – Γαβριέλα Φιλασίδη, για τα προκριματικά του Σύνθετου Ατομικού και των Οργάνων. Στις 17:00 ο Ανδρέας Καζαμίας θα αγωνιστεί στον τελικό του επί κοντώ, με στόχο τη διάκριση. Στις 19:05 θα ακολουθήσει ο τελικός των 1500μ., με τον Πέτρο Κούση να τρέχει για πρώτη φορά στους αγώνες, καθώς προκρίθηκε αυτόματα στον τελικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ