aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΌλα έτοιμα για το Ράλι Κύπρος

Όλα έτοιμα για το Ράλι Κύπρος

Με 65 πληρώματα από 19 χώρες πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Λάρνακα το Ράλι Κύπρος 2018 (15-17/6) που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λάρνακας και ο Σύνδεσμος Κυπριακού Αυτοκινήτου. Σε συνέντευξη Τύπου διάσκεψη δόθηκαν όλες οι λεπτομέρειες.

Η Λάρνακα για μια ολόκληρη βδομάδα θα βρίσκεται στους ρυθμούς του Cyprus Rally 2018, αφού από τις 11 Ιουνίου θα λειτουργεί στο χώρο της Αρχής Λιμένων το Service Park της διοργάνωσης και στις 15-17 Ιουνίου, αντίστοιχα στην κεντρική εξέδρα των Φοινικούδων θα πραγματοποιηθούν οι τελετές έναρξης και λήξης των αγώνων.

Το αγωνιστικό μέρος θα αρχίσει το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου με τα ελεύθερα δοκιμαστικά αλλά και την κατατακτήρια ειδική διαδρομή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης των διαγωνιζομένων στον αγώνα. Αυτή θα γίνει σε μια διαδρομή 6.33 χιλιομέτρων λίγο έξω από τη Λάρνακα. Ακολούθως κοντά στο Κάστρο στην παραλία των Φοινικούδων θα γίνει η εκδήλωση για την επιλογή θέσεις εκκίνησης από τους διαγωνιζόμενους, ενώ στις επτά το απόγευμα θα γίνει η εορταστική εκκίνηση του αγώνα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά το Σάββατο 16 Ιουνίου όπου τα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν έξι ειδικές διαδρομές, τρεις επαναλαμβανόμενες, μήκους 94,34 χιλιομέτρων. Η πρώτη διαδρομή, μήκους 21.48 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί στα Κελλιά, ενώ θα ακολουθήσει η ειδική στον Αναλυόντα μήκους 14,41 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν την ειδική διαδρομή στο Σταυροβούνι μήκους 11.28 χιλιομέτρων για να επιστρέψουν στη Λάρνακα για το σέρβις.

Την Κυριακή τα πληρώματα θα ξεκινήσουν για τις υπόλοιπες επτά ειδικές διαδρομές του αγώνα. Ξεχωρίζει η Super Special Stage που διεξάγεται για άλλη μια χρονιά στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας. Η αγωνιστική μέρα θα ξεκινήσει με τη γρήγορη και θεαματική ειδική στο Γέρι μήκους 22,00 συνολικά χιλιομέτρων και θα ακολουθήσει η Super Special Stage στη Λευκωσία.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ειδικές στη Λάγια και τα Λεύκαρα μήκους 12,67 και 19,82 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Μετά το σέρβις στη Λάρνακα οι διαδρομές θα επαναληφθούν με εξαίρεση την Super Special Stage που θα γίνει μόνο μια φορά. Ο θεσμός της Golden Stage θα περιλαμβάνει τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές με χρηματικά έπαθλα για τους νικητές. Μετά και την ειδική διαδρομή στα Λεύκαρα τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τη ράμπα του τερματισμού που θα γίνει στις Φοινικούδες στις 18:30 το απόγευμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ