ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Θεωρητικά η ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, παρουσιάζεται σαν μια από τις πιο αδύνατες ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτό το Μουντιάλ. Αυτή θα είναι η πέμπτη της παρουσία στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου, γεγονός που καταδεικνύει πως το ποδόσφαιρο στον αραβικό κόσμο ολοένα και ανεβαίνει, ειδικά μάλιστα όταν διαθέτεις και άφθονο το χρήμα. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας πως ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει είναι η πρόκρισή της από τη φάση των Ομίλων το 1994, αλλά και τον Όμιλο στον οποίο συμμετέχει, λογικά δεν μπορεί να περιμένει πολλά πράγματα μέσα από αυτή της την παρουσία. Πιο πολύ για μια αξιοπρεπή εμφάνιση θα το παλέψει, με ματς «κλειδί» αυτό εναντίον της Αιγύπτου (στον τελευταίο αγώνα του Ομίλου), όπου αν και πάλι θα είναι το αουτσάιντερ θα κυνηγήσει την έκπληξη. Από εκεί και πέρα το μόνο που μένει να δούμε είναι την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του Χουάν Αντόνιο Πίτσι, που δεν είπε όχι στην πρόκληση που βρέθηκε στο δρόμο του.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Xoυάν Αντόνιο Πίτσι
Ο Αργεντινός Χουάν Αντόνιο Πίτσι, τον Ιανουάριο του 2018, έγινε ο τρίτος τεχνικός σε διάστημα τριών μηνών που κάθισε στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας. Μεγαλύτερο «παράσημο» του Αργεντινού το Κόπα Αμέρικα που κατέκτησε με τη Χιλή, αλλά κανείς δεν μπορεί να περιμένει θαύματα από τον Πίτσι και την αποστολή που έχει με τη Σαουδική Αραβία.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Tαϊσίρ Αλ-Τζασίμ
Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χώρας τα τελευταία χρόνια αποτελεί ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει στο ρόστερ της η Σαουδική Αραβία. Στα 33 του χρόνια ο Αλ Τζασίμ μετρά 129 συμμετοχές και 18 γκολ με τη φανέλα της εθνικής και αποτελεί τον φυσικό ηγέτη αυτής της ομάδας. Τώρα αν ρωτάτε αν μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της εθνικής ομάδας της χώρας του, μάλλον πολύ δύσκολο, για να μην πούμε σχεδόν αδύνατο.

ΣΤΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ:
Γκολ: 9-32
Συμμετοχές: 4
Πρώτη:1994
Τελευταία: 2006
Καλύτερη παρουσία: Γύρος των 16

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ