Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙ (ΠΙΑ) ΚΑΝΕΝΑΝ

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Η άλλοτε κραταιά Σοβιετική Ένωση, η «αρκούδα» όπως την αποκαλούσαμε και που συνήθιζε να πρωταγωνιστεί (έφτασε μέχρι την 4η θέση, το 1966), η Ρωσία δεν θυμίζει τίποτε πλέον από εκείνη την ομάδα. Αυτή θα είναι η τέταρτη της συμμετοχή ως ανεξάρτητο κράτος σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο αν δεν αναλάμβανε τη διοργάνωση, πολύ δύσκολα θα βρισκόταν στις ομάδες που πήραν το εισιτήριο για την τελική φάση. Πλέον δεν βγαίνουν τα μεγάλα ταλέντα, το ποδόσφαιρο που παίζει δεν συναρπάζει όπως παλιά και δεν έμεινε απλά στάσιμη, αλλά έκανε και πολλά βήματα προς τα πίσω. Στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών που πήρε μέρος, αλλά και στα φιλικά που έδωσε ως τώρα δεν δείχνει ικανή να πάει μακριά. Έχει πολλές αμυντικές αδυναμίες, ενώ και επιθετικά πολύ λίγα πράγματα έχει δείξει. Και κρατείστε κι αυτό: Δεν θα είναι έκπληξη αν αποκλειστεί ακόμα και από τη φάση των ομίλων!

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ
Μεγάλο το φορτίο που επωμίστηκε ο 54χρονος τεχνικός και με μεγάλη καριέρα στην εθνική ομάδα της χώρας του. Από τον Αύγουστο του 2016 όταν και αντικατέστησε τον Λεονίντ Σλούτσκι δεν έδωσε ικανοποιητικά δείγματα γραφής, με αποτέλεσμα να δεχθεί και αυτός σκληρή κριτική από τα ΜΜΕ της πατρίδας του. Η πολύ μικρή εμπειρία που έχει στις ομάδες που εργάστηκε, κάθε άλλο παρά ως βοηθητικό στοιχείο είναι γι’ αυτόν. Το έργο του γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, με το δεδομένο ότι το Μουντιάλ θα διεξαχθεί στη χώρα του.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Αλάν Τζαγκόεφ
Αν και η πλειοψηφία υποστηρίζει πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που έμεινε ταλέντο, θα έχει μιαν ακόμα ευκαιρία για να αποδείξει πως έχει ποιότητα, αλλά και πως το ταλέντο του αδικήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Στα 27 του χρόνια ο μεσοεπιθετικός της ΤΣΣΚΑ καλείται να δώσει το σύνθημα για να ξανανάψει η ποδοσφαιρική φλόγα στο ποδόσφαιρο της χώρας του, αλλά και ευκαιρία για τον ίδιο ν’ ανοίξει τα ποδοσφαιρικά φτερά του για άλλες πολιτείες.

ΣΤΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Γκολ: 13-13
Συμμετοχές: 3
Πρώτη: 1994
Τελευταία: 2018
Καλύτερη παρουσία: 4η

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑ