Η «Σταχτοπούτα» που ψάχνει την έκπληξη

Στο ξεκίνημα των προκριματικών την είχαν ξεγραμμένη. Γιατί απλά ουδέποτε στο παρελθόν δεν έχει επιδείξει κάποια επιτυχία στο ποδόσφαιρο. Κατάφερε όμως με 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες να τερματίσει 4ος στον όμιλο της Κεντρικής Αμερικής και παρόλο που ισοβαθμούσε με την Ονδούρα, κατάφερε να πανηγυρίσει αυτός την πρόκριση στα τελικά του θεσμού.

Η επιτυχία του μάλιστα είναι μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς πως μεγάλες δυνάμεις όπως η Αμερική δεν κατάφεραν να πάρουν εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Χώρα με μόλις 5 εκατομμύρια πληθυσμό, όμως οι παίκτες του Ερνάν Ντάριο Γκόμεζ κατάφεραν να κάνουν όλους περήφανους μέσα από τις εμφανίσεις της ομάδας τους. Εξάλλου οι ποδοσφαιριστές της χώρας θα ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία αφού ενδεχομένως να μη μπορέσουν να ζήσουν ξανά κάτι ανάλογο.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ερνάν Ντάριο Γκόμεζ
Πρόκειται για έναν από τους πιο πετυχημένους Κολομβιανούς προπονητές, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει 3 διαφορετικές ομάδες σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 1998 την Κολομβία, το 2002 το Εκουαδόρ και το 2018 τον Παναμά. Βρίσκεται στο πηδάλιο της τεχνικής ηγεσίας από το 2014, ενώ το 2015 είχε αναδειχθεί κορυφαίος τεχνικός στην Αμερική.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
Γκάμπριελ Ενρίκε Γκόμεζ
Είναι ο πιο έμπειρος και παράλληλα ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του Παναμά. Στα 33 του χρόνια είναι ο ρέκορτμαντ της εθνικής του ομάδας με 142 συμμετοχές και αποτελεί τον ηγέτη του Παναμά στην πρώτη του συμμετοχή σε Τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 2010 μάλιστα ήρθε στην Κύπρο και αγωνίστηκε στον Ερμή.

ΣΤΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Γκολ: –
Συμμετοχές: 1
Πρώτη: 2018
Τελευταία: 2018
Καλύτερη παρουσία: –

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΑΝΑΜΑΣ