ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ

Όταν διαθέτεις στο ρόστερ σου ονόματα όπως ο Σουάρες, ο Καβάνι, ο Γοδίν, ο Κάσερες και όχι μόνο, ασφαλώς και δεν πας στο Μουντιάλ για διακριτική ή έστω απλά καλή παρουσία. Πας και ζητάς το κάτι παραπάνω, να φτάσεις όσο πιο μακριά μπορείς. Όπως το 2010 ας πούμε, τότε που βρέθηκε στον μικρό τελικό και από εκεί στην 4η θέση, μετά την ήττα της από τη Γερμανία με 3-2. Χώρια τα δύο Μουντιάλ που έχει από τα πρώτα χρόνια του θεσμού (1930, 1950). Η αλήθεια είναι πως η Ουρουγουάη διαθέτει την καλύτερη ίσως φουρνιά ποδοσφαιριστών στη σύγχρονη ιστορία της, γι αυτό και όλοι περιμένουν την… απογείωση! Πέρα από άφθονο ταλέντο, η ομάδα του Ταβάρες διαθέτει και εμπειρία και πάθος και φυσικά το κύριο χαρακτηριστικό, τη δύναμη. Ο Όμιλος που συμμετέχει η «Σελέστε» μοιάζει και είναι βατός, θα πρέπει όμως να το αποδείξει και στην πράξη και σίγουρα μπορεί να το πράξει.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Όσκαρ Ταβάρεζ
Εδώ και 12 χρόνια, αφότου ανέλαβε την τύχη της εθνικής ομάδας της χώρας του ο «El Maestro», όπως τον αποκαλούσαν όταν έπαιζε ποδόσφαιρο, την οδηγεί από επιτυχία σε επιτυχία. Η παρουσία του και μόνο για τόσα πολλά χρόνια στον πάγκο της εθνικής αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για τη δουλειά που κάνει στη «Σελέστε». Από τη στιγμή που έχει και εξαιρετικό υλικό στη διάθεσή του, όλοι στη χώρα περιμένουν τα καλύτερα.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΛΟΥΙΣ ΣΟΥΑΡΕΣ
Το ταλέντο και η ποδοσφαιρική του ευφυΐα αδιαμφισβήτητα. Απόδειξη η πορεία και η παρουσία του στην Μπαρσελόνα, όπου κατάφερε όχι απλά να «κολλήσει» με τον Μέσι, καθώς έχει αστείρευτες εμπνεύσεις και ικανότητες, πράγμα που πετυχαίνει και με την εθνική ομάδα της χώρας του. Εκεί που έχει θέμα είναι με την επιπολαιότητα και την ανευθυνότητα, που πολλές φορές επιδεικνύει, με αποτέλεσμα να «πληγώνει» το δικό του «image», αλλά και της ομάδας του.

ΣΤΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ:
Γκολ: 80-71
Συμμετοχές: 12
Πρώτη: 1930, 1950
Τελευταία: 2018
Καλύτερη
παρουσία: 1η

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ