Θα το παλέψει και ό,τι βγει

Η Νότιος Κορέα ή αλλιώς Δημοκρατία της Κορέας, είναι από τις ισχυρές δυνάμεις της ασιατικής ζώνης και είναι η πρώτη ομάδα της Ασίας που πήρε μέρος σε Μουντιάλ. Έγινε ευρέως γνωστή το 2002, όταν μαζί με την Ιαπωνία διοργάνωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, αποκλείοντας μεγαθήρια όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Είναι η δέκατη φορά στην ιστορία της που δηλώνει «παρών» σε τελική φάση Μουντιάλ και έχει ως στόχο να προκριθεί τουλάχιστον στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Στα θετικά για τους «πολεμιστές» καταγράφεται η εμπειρία που κουβαλούν από μεγάλες διοργανώσεις, έστω κι αν το ρόστερ τους αποτελείται κατά κύριο λόγο με ποδοσφαιριστές από το εγχώριο πρωτάθλημα. Διαθέτει παίκτες με ταχύτητα και ταλέντο, ενώ στα συν είναι το γεγονός πως το παρελθόν πέρασαν από τον πάγκο της Ολλανδοί προπονητές, μεταδίδοντάς της στοιχεία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΣΙΝ ΤΕΪ-ΓΙΟΝΓΚ
Εδώ και περίπου ένα χρόνο στον πάγκο της Νοτίου Κορέας κάθεται ο Σιν Τέι-Γιονγκ, ο οποίος οδήγησε τους «πολεμιστές» στη 10η τους παρουσία στα τελικά Μουντιάλ. Πρόκειται για έναν αρκετά απαιτητικό τεχνικό, ο οποίος κοούτσαρε στο παρελθόν την ομάδα Κ20 της Νοτίου Κορέας, ενώ στο παλμαρέ του είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ της Ασίας με τη Σεονγκνάμ το 2010.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
ΣΟΝ ΧΕΟΥΝΓΚ – ΜΙΝ
Ο επιθετικός της Τότεναμ, Σον Χεούνγκ-Μιν, αποτελεί το μεγάλο αστέρι της Νοτίου Κορέας και δεν είναι τυχαίο που έχει τη μεγαλύτερη αγοραστική αξία από όλους τους Ασιάτες παίκτες. Αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό «φτερό» αλλά μπορεί κάλλιστα να παίξει τόσο δεξιά όσο και ως καθαρόαιμος φορ, ενώ ξεχωρίζει για την καλή τεχνική του κατάρτιση και για την ταχύτητά του.

ΣΤΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Γκολ: 31-67
Συμμετοχές: 9
Πρώτη: 1954
Τελευταία: 2014
Καλύτερη παρουσία: 4η θέση 2002

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ