Η τελευταία ευκαιρία για την… έκπληξη

Συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους για την ομάδα έκπληξη σε κάθε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, εντούτοις στην πράξη είναι κατώτερη των περιστάσεων. Μεγαθήριο δεν τη λες είναι, όμως, μια υπολογίσιμη δύναμη. Διαθέτει στις τάξεις της σπουδαίους ποδοσφαιριστές, αλλά υστερεί στην ομαδικότητα, κάτι που πληρώνει τις περισσότερες φορές. Εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πέμπτη φορά στην ιστορία της αποκλείοντας στα μπαράζ την Εθνική Ελλάδος. Η γενιά των Μόντριτς, Ράκιτιτς και Μάντζουκιτς δεν δικαίωσαν τις τεράστιες προσδοκίες που υπήρχαν σε εθνικό επίπεδο και έχουν μια τελευταία ευκαιρία να επαναλάβουν την ξέφρενη πορεία της ομάδας του 1998, η οποία με ηγέτη τον Νταβόρ Σούκερ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατέλαβε, τελικά, την τρίτη θέση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ζλάτκο Ντάλιτς
Ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2017, μετά την απομάκρυνση του Άντε Τσάτσιτς. Θετικό πρόσημο παίρνει η παρουσία του 51χρονου Βόσνιου τεχνικού, γεννημένου στο Λίβανο, αλλά χωρίς μεγάλη εμπειρία σε απαιτητικούς πάγκους. Εργάστηκε ως βοηθός με την εθνική Κροατίας Under-21 και είχε προϋπηρεσία σε συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας (Αλ Φαϊσαλί, Αλ Χιλάλ, Αλ Αΐν).

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
ΛΟΥΚΑ ΜΟΝΤΡΙΤΣ
Aπό τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος, επιτελικούς μέσους στον κόσμο. «Τέρας» ποδοσφαιρικής ευφυΐας, άψογη τεχνική κατάρτιση, τρέχει ακατάπαυστα με ή χωρίς την μπάλα και αποτελεί τον ιθύνοντα νου τόσο της Κροατίας όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης. Από την απόδοσή του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία της Κροατίας στα γήπεδα της Ρωσίας.

ΣΤΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΓΚΟΛ: 21-17
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 4
ΠΡΩΤΗ: 1998
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: 2014
ΚΑΛΥΤΕΡΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ: 3η

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΟΑΤΙΑ