Οι «ψαράδες» υπόδειγμα του (ποδοσφαιρικού) κόσμου

Την τελευταία διετία οι Ισλανδοί γράφουν το δικό τους ποδοσφαιρικό παραμύθι, καθώς μετά το Euro 2016 θα αγωνιστούν και στο Μουντιάλ 2018, όντας η μικρότερη πληθυσμιακά χώρα. Το νησί των 335.000 ψυχών (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή που έγινε το 2017) έκανε και πάλι το θαύμα του, κατακτώντας την πρώτη θέση στον 9ο προκριματικό Όμιλο και έγινε έτσι η πιο μικρή πληθυσμιακά χώρα που θα αγωνιστεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το προηγούμενο ρεκόρ κρατούσε το Τρινιντάντ & Τομπάγκο (1.370.00 κατοίκους), αλλά η Ισλανδία έγινε η πρώτη χώρα με πληθυσμό (πολύ) κάτω του ενός εκατομμυρίου που τα κατάφερε. Η πορεία των «ψαράδων», τα τελευταία χρόνια στο ποδοσφαιρικό στερέωμα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε μικρή πληθυσμιακά χώρα που στοχεύει στην υπέρβαση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Χέιμιρ Χάλγκριμσον
Το ποδοσφαιρικό θαύμα που βιώνει η Ισλανδία έχει ονοματεπώνυμο. Πρόκειται για τον χαρισματικό οδοντίατρο που είναι κολλημένος με την μπάλα. Είναι αυτός που έκανε τους «ψαράδες», επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ένας οδοντίατρος, που ήρθε για να αλλάξει το ποδοσφαιρικό τοπίο στην Ευρώπη και όχι μόνο.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
ΓΚΙΛΦΙ ΣΙΓΚΟΥΡΝΤΣΟΝ
Εδώ και μία δεκαετία βγάζει το «ψωμί» του στα γήπεδα της Αγγλίας. Ο 28χρονος επιτελικός μέσος αγωνίστηκε σε Τότεναμ και Σουόνσι, ενώ το καλοκαίρι του 2017 αποτέλεσε την πιο ακριβή μετεγγραφή της Έβερτον. Η ικανότητά του στις εκτελέσεις φάουλ καθιστά την Ισλανδία από τις πιο επικίνδυνες ομάδες στον κόσμο σε στημένες φάσεις.

ΣΤΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: –
ΠΡΩΤΗ: 2018
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: –
ΚΑΛΥΤΕΡΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ: –

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑ