Ενα απίστευτο αεροπορικό ατύχημα με ευτυχή κατάληξη σημειώθηκε το Σάββατο κοντά στην αυστριακή πόλη Zell am See, όταν ένα αλεξίπτωτο πλαγιάς συγκρούστηκε στον αέρα με ένα αεροσκάφος Cessna 172.
Η 44χρονη χειρίστρια του αλεξίπτωτου, η οποία είχε απογειωθεί από τη Schmittenhohe με προορισμό το Piesendorf, συγκρούστηκε γύρω στις 13:15 πάνω από την περιοχή Pinzgauer Hutte με το μονοκινητήριο αεροσκάφος που κυβερνούσε ένας 28χρονος.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media:
Αν και το ατύχημα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, η γυναίκα αντέδρασε ψύχραιμα, άνοιξε το εφεδρικό της αλεξίπτωτο και προσγειώθηκε σώα. Η ίδια, σοκαρισμένη αλλά ανακουφισμένη, δήλωσε αργότερα στο Instagram: «Πραγματικά δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι κάθομαι εδώ και το γράφω αυτό και ότι, εκτός από μερικούς άσχημους μώλωπες, δεν συνέβη απολύτως τίποτα».
Την ίδια ώρα, ο 28χρονος πιλότος του Cessna, το οποίο εκτελούσε πτήση από την κοιλάδα Glemm, κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο και να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Zell am See.














