aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΝέα Σαλαμίνα – Παραλίμνι 4-2: Της έκοψε τα «φτερά» (vid)

Νέα Σαλαμίνα – Παραλίμνι 4-2: Της έκοψε τα «φτερά» (vid)

Σε αναμέτρηση με μονόπλευρο βαθμολογικό κίνητρο η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε με 4-2 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου στο «Αμμόχωστος», για τη 12η αγωνιστική της β’ φάσης του πρωταθλήματος. Οι βυσσινί είχαν τρομερή ψυχολογία και ήθελαν το τρίποντο, ώστε να ξεφύγουν μετά από καιρό από την επικίνδυνη ζώνη, έστω και προσωρινά, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν διάθεση για «χάρες».

Χάρις σε δύο γκολ του Ντορεγκαράι (20 πεν., 29′ πεν.) και ισάριθμα του Καρλίτος (56′, 90’+4) οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν τη 15η νίκη τους στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά από έναν και πλέον μήνα, φτάνοντας τους 52 βαθμούς.

Πισωγύρισμα για το Παραλίμνι στη «μάχη» που δίνει για παραμονή, βλέπει τις ελπίδες του να μειώνονται αισθητά και να μην εξαρτάται πλέον από τα δικά του αποτελέσματα, δύο ματς πριν το τέλος. Γνώρισε την 22η ήττα στο πρωτάθλημα και έμεινε στο -1 από τη Δόξα (με ματς λιγότερο).

Έντονα τα παράπονα των βυσσινί για τη διαιτησία του Θεουλή, αλλά και τις αποφάσεις του VARίστα (Ροβέρτου Κώστα). Τόσο ο προπονητής, Μαρίνος Σατσιάς όσο και αντιπρόεδρος Φώτης Τριάρος άφησαν αιχμές για τη διαιτησία, με τον Κύπριο τεχνικό να εκφράζει την άποψη ότι και η ομάδα του είχε πέναλτι.

Τα παράπονα εστιάζοντα κυρίως στη φάση του 30ου λεπτού, όταν ο Θεουλή υπέδειξε πέναλτι για το Παραλίμνι, για χέρι του Ντιακιτέ στην περιοχή. Μετά από παρέμβαση του VAR, πήγε στο on field review και ακολούθως άλλαξε την απόφαση του.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Χρίστος Χριστοδούλου): Κίσσας, Σεργίου, Ντιακιτέ (46′ Άδωνη), Ντάτκοβιτς (46′ Λεούκο), Μαλεκκίδης, Φράγκος, Καρλίτος, Φελίπε (80′ Σαλαλίχ), Τιάγκο (71′ Κουμουρής), Τσίκο, Ντορεγκαράι (53′ Μάντζεκ).

Παραλίμνι (Μαρίνος Σατσιάς): Παναγιώτου, Κοτσώνης (54′ Μέιρα), Ντρέκσα, Έχμαν, Ντα Σίλβα (72′ Κορσιά), Γεβρέμοβιτς (78′ Πολυκάρπου), Κατσιάρης (72′ Λουσέρο), Κωνσταντίνου (46′ Ντιαβαρά), Φερνάντες, Λαμί, Βουτσένοβιτς.

Σκόρερ:  Ντορεγκαράι 20 πεν., 29′ πεν., Καρλίτος 56′, 90’+4 / Λαμί 47′, Ντιαβαρά 78′

Κίτρινες: Τσίκο, Φελίπε / Έχμαν

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αμμόχωστος – Επιστροφή».

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης.

VAR: Κώστα Ροβέρτος.

AVAR: Θεοδώρου Πάνος.

Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ