aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣΔόξα – Ακρίτας 1-3: «Ξεκόλλησε» από τον βυθό και αναζωπύρωσε τη μάχη του υποβιβασμού!

Δόξα – Ακρίτας 1-3: «Ξεκόλλησε» από τον βυθό και αναζωπύρωσε τη μάχη του υποβιβασμού!

«Φωτιά» στη μάχη του υποβιβασμού έβαλε ο Ακρίτας στην Περιστερώνα. Η ομάδα της Χλώρακας πέτυχε σπουδαίο «διπλό» στο «Κατωκοπιά Επιστροφή – Γλαύκος Κληρίδης» με 3-1 επί της Δόξας και άναψε για τα καλά το φιτίλι που έβαλε μπουρλότο στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Ντένις Λαχτιόνοφ πανηγύρισε την πέμπτη νίκη της στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και υποχρέωσε τη Δόξα στην τέταρτη συνεχόμενη της ήττα. Έτσι, η ομάδα του Κώστα Σακκά έμεινε «κολλημένη» στους 35 βαθμούς και πλέον νιώθει την «καυτή» ανάσα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου που έχει 34.

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του β’ ομίλου καμία ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί μαθηματικά, γεγονός που αναζωπύρωσε για τα καλά τη μάχη για παραμονή στην Α’ Κατηγορία. Ο Ακρίτας έφθασε στους 29 βαθμούς και «ξεκόλλησε» από τον βυθό του βαθμολογικού πίνακα μετά από αρκετό καιρό. Η ομάδα της Χλώρακας ανέβηκε στη 13η θέση και έριξε τον Ολυμπιακό στην τελευταία θέση.

Όσον αφορά τον αγώνα, ο Ακρίτας προηγήθηκε με τον Λόπες (14’) στην πρώτη καλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Η Δόξα απάντησε σχεδόν άμεσα με τον Ασάντε (18’) και το ματς κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, με δύο γκολ από τις «χρυσές» αλλαγές του Ντένις Λαχτιόνοφ. Οι Εράσο (83′) και Σέχιτς (90′) με δύο φοβερά σουτ χάρισαν στην ομάδα της Χλώρακας το «τρίποντο» με το οποίο παραμένει έστω μαθηματικά στο κυνήγι της παραμονής. Βεβαίως, καθοριστική στιγμή στο παιχνίδι ήταν το χαμένο πέναλτι του Μπεράτ Σαντίκ στο 71’. Ο Φινλανδός είχε την ευκαιρία να βάλει σε θέση οδηγού τη Δόξα από την άσπρη βούλα (μετά το χέρι του Κονέ), όμως έστειλε τη μπάλα έξω.

Η TAYTOTHTΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Στυλιανού, Αντενόν, Ογιάλα, Κοβάσεβιτς, Τραϊτσέφσκι, Μπένι (86′ Τιντζανί), Ασαμόα (56′ Ίλιτς), Φασουλιώτης (10′ Τρούγιτς), Ασάντε, Σαντίκ.

Ακρίτας (Ντένις Λαχτιόνοφ): Καστελάνι, Πουγκέν, Ντραμέ, Κονέ, Κλεμέντε (77′ Άμπραχαμ), Μεντίμορετς, Ντουμπόφ (46′ Εράσο), Φόριελ, Αραούχο (81′ Σέχιτς), Λόπες, Πική (46′ Τόρες).

Σκόρερ: Aσάντε 18′ / Λόπες 14′, Εράσο 83′, Σέχιτς 90′

Κίτρινες: Ογιάλα / Κλεμέντε, Ντραμέ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Κατωκοπιά Επιστροφή / Γλαύκος Κληρίδης»

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

Α’ Βοηθός: Τουμάζου Ανδρέας

Β’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος

4ος: Τεχράνυ Ανδρέας

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Θεοδώρου Πάνος

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ