aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ – Πάφος FC 1-1: Ο Τρισκόφσκι στο 90’+2 την έχρισε φαβορί για Ευρώπη! (vid)

ΑΕΚ – Πάφος FC 1-1: Ο Τρισκόφσκι στο 90’+2 την έχρισε φαβορί για Ευρώπη! (vid)

Ο αρχηγός Ιβάν Τρισκόφσκι με γκολ στο 90’+2 έσωσε την παρτίδα για την ΑΕΚ ισοφαρίζοντας την Πάφος FC σε 1-1 και έχρισε τους κιτρινοπράσινους φαβορί για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, μια στροφή πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Η παφιακή ομάδα κρατούσε μέχρι τις καθυστερήσεις του ματς το υπέρ της σκορ, με νύχια και με δόντια, αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες για ένα ολοκλήρο ημίχρονο, λόγω αποβολής του Τάνκοβιτς (45’+1). Η ομάδα της Λάρνακας πίεσε, ρίσκαρε και στο τέλος δικαιώθηκε με τον Σκοπιανό επιθετικό να τη λυτρώνει και να σώζει την παρτίδα.

Με 63 βαθμούς η ΑΕΚ παραμένει στην 3η θέση. Ακολουθούν ο Απόλλων με 62 βαθμούς (νίκησε τον ΑΠΟΕΛ) και η Πάφος FC με 60. Στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο και στις αναμετρήσεις Ομόνοια – ΑΕΚ, Πάφος FC – Απόλλων. Οι Λαρνακείς όμως έχουν το πάνω χέρι και από τα δικά τους πόδια εξαρτάται αν θα το κατακτήσουν.

Οι κιτρινοπράσινοι προκειμένου να εξασφαλίσυν θέση στο Κόνφερενς Λιγκ της περιόδου 2023-24 χρειάζεται να νικήσουν την Ομόνοια και να μην τους ενδιαφέρει το άλλο ματς. Σε περίπτωση ισοπαλίας χρειάζεται να μην νικήσει ο Απόλλων, ενώ σε περίπτωση ήττας μένει εκτός Ευρώπης όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στο άλλο ματς.

Το ματς

Σε χαμηλό ρυθμό κινήθηκε το πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα και στο μεγαλύτερο μέρος του. Είχε μάλιστα την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν στο 7’ ο Γκιούρτσο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση όμως νικήθηκε από τον Ίβουσιτς. Λιγοστές ήταν οι φάσεις που ακολούθησαν με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν διαδρόμους προς τις αντίπαλες περιοχές. Στην πρώτη της ευκαιρία η Πάφος FC κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τάνκοβιτς και φάση διαρκείας στα καρέ του Πίριτς, ο Κβίντα με πανέμορφο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μερικά λεπτά αργότερα (45’+1) η παφιακή ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες, όταν μετά από παρέμβαση του VAR ο Ντάριο Μπελ απέβαλε τον Τάνκοβιτς για πάτημα με τις τάπες στον Γιάκολις, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς των φιλοξενουμένων.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ πίεσε, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το υπέρ της αριθμητικό πλεονέκτημα, ρίσκαρε, έχασε πληθώρα ευκαιρών και τελικά δικαιώθηκε με κεφαλιά του αρχηγού. Ο Ιβάν Τρισκόφσκι με buzzer beater στο 90’+2 σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Γκονθάλεθ (73′ Νίκολιτς), Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Λέντες, Πονς (83′ Σανχούρχο), Μάμας (46′ Τρισκόφσκι), Γιάκολις (64′ Γκρόμοφ), Γκιούρτσο, Λόπες.

Πάφος FC (Μίτσελ Σαλγκάδο): Ίβουσιτς, Ικόκο, Κβίντα, Μπάιριτς (71′ Ντράγκομιρ), Παλάσιος, Ζουνίνιο, Κανέ (89′ Μιχαήλ), Χότσκο, Βαλακάρι (56′ Πελάζιο), Τάνκοβιτς, Αμπντουραχίμι (71′ Μπρούνο).

Σκόρερ: Τρισκόκφσι 90’+2 / Κβίντα 38′

Κίτρινες: Γκαρσία / Παλάσιος, Ικόκο, Σαλγκάδο

Αποβολές: – / Τάνκοβιτς 45’+1

Στάδιο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Ντάριο Μπελ (Ισπανία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος.

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

VAR: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία).

AVAR: Γεωργίου Παύλος.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ